Blog

Zijwielrent.nl organiseert lentetocht

Janneke Scheepers
Geschreven door Janneke Scheepers

Er komt weer een nieuwe Brabantse Zijwielrent.nl / CCP wielertocht: de LenteTocht op 21 mei 2017! Na de geslaagde Kempentocht gaan we dit keer op verkenning in de omgeving van mijn huidige woonplaats Breda. Fiets mee en ontdek het mooie Breda tijdens deze gezellige, gratis voorjaarstocht.

Voor deze tocht zet ik twee routes uit in de omgeving van Breda: eentje van 80 kilometer en één van 130 kilometer. De LenteTocht is geen uitgepijlde toertocht. We fietsen in wielergroepen onder leiding van wegkapiteins die het tempo bepalen:

  • De 80-kilometer groep houdt een kruissnelheid aan van 26 – 28 kilometer per uur.
  • De 130 kilometer groep houdt een een kruissnelheid aan van 29 – 32 kilometer per uur.

Het is een gezelligheidstocht, plezier is belangrijker dan de prestatie en we hanteren het ‘samen uit, samen thuis’-principe. Uiterlijk een week voor de tocht stellen we GPX-bestanden van de routes beschikbaar.

Gratis deelname en verzorging

Deze fietstocht wordt georganiseerd door Cycling Connects People (CCP) en Zijwielrent.nl. Deelname is volledig gratis. Onderweg zullen wij krentenbollen, bananen en drinkwater uitdelen. Zorg wel dat je zelf ook voldoende eten en drinken bij je hebt. Koffie of thee bij de start en finish zijn voor eigen rekening.

kasteel_bouvigne_breda

Het prachtige kasteel Bouvigne in de Bredase wijk Het Ginneken.

Beperkt aantal deelnemers

We houden deze tocht graag kleinschalig. Daarom hanteren wij een inschrijflimiet van maximaal 75 personen. Meld je dus snel aan door je in te schrijven via de event-pagina op Facebook. Of stuur mij een e-mail waarin je aangeeft dat je graag meefietst. Vermeld dan ook even de afstand die je wilt rijden.

Let op: als je op de event-pagina op Facebook aangeeft dat je ‘geïnteresseerd” bent, beschouwen wij dat niet als een inschrijving. Pas als je op ‘Gaat’ klikt, is je aanmelding geldig.

Praktische informatie

Datum: 21 mei 2017. Verzamelen vanaf 9:15 uur, vertrek om 10.00 uur.
Startlocatie: het adres wordt nog bekendgemaakt, houd Zijwielrent.nl en de Facebook-eventpagina in de gaten voor updates.

Cycling Connects People en ik hopen je op 21 mei 2017 te ontmoeten voor een heerlijke lentefietsdag!

Meld je aan voor de tocht

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter