Deby Brunold, fietsen, Zwitserland

5 leuke vrouwen om te volgen

Inspiratie kun je op vele plekken vinden. Niet alleen hier, op ZijWielrent, maar uiteraard ook op Insta, TikTok of bij andere platformen specifiek gericht op enthousiaste vrouwen die fietsen. Wij maakten even een leuk lijstje met influencers, die zeker voor een bak inspiratie kunnen zorgen. Sommigen zijn al bezig met hun avontuur, anderen delen hun voorbereidingen voor komende avonturen. Dit zijn dus 5 leuke vrouwen om te volgen, die ook nog eens toffe avonturen beleven op de fiets. Waarom je zou meoten volgen? Check het zelf! Je kunt ze vinden op Instagram, Strava of via hun eigen blogs. 

Wil je nog meer inspiratie? Check dan ook onze ‘inspirerende vrouwen’ serie i.s.m. TENUE des Femmes

Wiebke Lühmann

Deze dame gaat er voor. Op dit moment (mei 2024) is zij onderweg op het Afrikaanse continent. In totaal zal ze ruim één jaar op de fiets zitten. Helemaal van van Duitsland naar Zuid-Afrika. Onderweg beleeft ze de meest gekke avonturen en maakt ze herinneringen die je anders niet gaat ervaren.

3 oktober 2023 — ’Ik fiets naar het zuiden. Deel één: Freiburg naar Faro (4.000km) samen met vriendin Hannah (@hnnhraptor ). Deel twee: Faro – Kaapstad (15.000km) solo. Minimaal 10-12 maanden’.

Deby Brunold

Deby Brunold is een Zwitserse fietster, die het liefst ‘blijft gaan’. Zoals ze zelf zegt: ‘ich bin nicht schnell, aber ich mochte nur fahren!’. In Zwitserland waar zij woont, zijn er genoeg toffe uitdagingen te vinden, maar samen met haar vriend Bruno (@fietsbenen), pakt ze het inmiddels ook ruiger aan. ‘Wij waren het perfecte team’! Ze reed in 6 dagen 600 km en 6’000 hm op een mountainbike tijdens de Titan Desert Race.

Deby is niet alleen een enthousiaste fietsster, maar ze deelt ook de verhalen over de ‘body shaming’ en ander zaken die zelfs zij als dame te verwerken krijgt. Dat maakt haar tot een leuke influencer om te volgen.

Leandra Bisschops:

De Nederlandse Leandra Bisschops is geen onbekende in het land van Nederlandse fietsende vrouwen. Wie ooit de term ‘Geile Strecke‘ heeft gehoord, zal gelijk aan haar denken. Fietst voor avontuur, leeft voor de spanning. Leuke verhalen en ritten. Als trotse Limburgse draagt ze ook veel bij aan het platform ‘Land van Grind en Zand’. Samen met haar tweelingzus Aenea zul je haar ook bij ‘Twister Rides’ tegenkomen.

Nicole van Batenburg:

Doet extreme uitdagingen, ‘Precies één jaar na de winst van desertusbikus, nog een 🥇 namelijk de ‘Race Around The Netherlands’ die ze reed, de start bij de Proloog in Amerongen op koningsdag (27-04-2024)

Wat data uit haar RATN, waarbij ze 1978km aflegde!

  • * 1978 km – 1e vrouw (1/24) – (24/255 algemeen)
  • * Slaapuren: 8,5
  • * 118u 39m – 4 dagen, 22 uur en 21 minuten

Tessa Neefjes:

Tessa Neefjes is een Nederlandse wielrenster en mountainbikester. In 2016 won Neefjes het Nederlands kampioenschap wegwielrennen voor elite vrouwen zonder contract. Later dat jaar werd ze aangereden door een vrachtwagen. Bij dit ongeval brak ze haar rug, schouder, ribben en liep ze verschillende breuken op aan haar hand.Tijdens de Europees kampioenschap strandrace in 2019 behaalde neefjes een derde plaats. In 2020 won ze de strandrace Egmond-pier-Egmond en behaalde ze een derde plaats op het Nederlands kampioenschap strandrace.[1] In 2022 won ze drie wedstrijden in de UCI Gravel World Series[2], werd ze Nederlands kampioen mountainbike marathon en Europees kampioen strandracen.[3][4]

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024