Dameswielerkleding van Assos

Assos: goede kwaliteit maar dúúr

Assos is een echt elitemerk. Zeer goede kwaliteit maar ontzettend duur. Té duur, als je het mij vraagt.

De wielerkleding van Assos is ontzettend mooi, laat daar geen misverstand over bestaan. Strak, gestroomlijnd en met een ‘racey’ look. Het is stoer en tegelijkertijd vrouwelijk. De zwart-witte kleuren en contrasterende striping doen denken aan rally racing.

De kleding heeft een ‘racey’ look.
Voor dames heeft Assos ook shirts in knalgeel, rood, blauw en zelfs met een multicolor patroon. Ik vind die kleuren niet zo sterk. Naar dit merk grijp je wanneer je serieus voor de dag wilt komen: klaar om alle anderen op de weg op te vreten. Daar hoort sober zwartwit bij (hun witte bib zou ik zelf trouwens niet gauw aantrekken).

Assos is duur

Een bib van dit merk heb je gemiddeld voor € 230,-. Ik heb een keer zo’n bib gepast en vond die echt te duur. Het was mooi gemaakt en er zat een goede zeem in. Hij zat ook als gegoten. Maar voor de helft van de prijs had ik een bib van Castelli die even goed zat.

Het voelde als een buitensporige uitgave
Na lang – heel lang – twijfelen heb ik toen wel een mouwloos Assos shirtje à € 120,- gekocht. Ik ben er erg blij mee want het shirt sluit perfect aan, is ultra licht en ademt super. Het voelde alleen als een buitensporige uitgave.

Dameswielerkleding van Assos
Mijn veel te dure Assos waar ik wel nog steeds heel blij mee ben.
Is Assos een aanrader?

Assos claimt technologisch superieur te zijn. Het beste van het beste voor als je het wielrennen écht serieus neemt, dat is althans hun boodschap.

Er zal ongetwijfeld een kwaliteitsverschil zijn. Waar het volgens mij op neer komt: goede wielerkleding voor de maximumprijs.

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

3 reacties

  1. Toch niet helemaal mee eens, als iets zn geld waard is,is het een assos broek. Aan een shirt zou ik nooit zoveel geld uitgeven,maar als je veel fietst is een assos broek geen luxe maar noodzaak.

    1. Hoi Heidi, de zemen van deze broeken schijnen inderdaad erg goed te zijn. Dit kan ik niet beoordelen aangezien ik er geen heb. Ik zal het onthouden voor de volgende keer dat ik weer op pad ga voor een broek, toch eens overwegen.

  2. Ik heb zelf een Assos broek en de zeem is wat mij betreft niets bijzonders. Er zijn genoeg broeken van verschillende merken die voor veel minder geld een even goede of zelfs een betere zeem bieden. Zo ben ik zelf heel erg te spreken over Giordana en Castelli zemen. Dus als je veel fietst is een Assos broek zeker geen noodzaak, slechts persoonlijke voorkeur. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024