Techniek

Lekke band van je racefiets wisselen: stap voor stap

Wat als je een lekke band krijgt tijdens het wielrennen? Laat je door die angst niet tegenhouden om in je eentje te gaan fietsen. Een band van je racefiets wisselen is prima te doen. In bovenstaand filmpje zie je stap voor stap hoe het werkt. En hieronder kun je het allemaal nog eens rustig teruglezen.

Let op: bij het opblazen van de nieuwe band met een CO2-patroon bevriest de mond van het pompje dus kijk uit voor je vingers! En bij stap 13 kun je het beste tegenover het ventiel beginnen met het terug erop leggen van de buitenband.  

Stap 1:

Schakel met je rechtershifter naar het zwaarste verzet. Til je fiets aan de achterkant op en draai de trappers rond, totdat je ketting achter helemaal links op het kleinste kettingwiel komt te liggen.

Lekke band racefiets

 

Stap 2:

Zet de rem open.

Stap 3:

Zet de snelspanner los.

Band racefiets wisselen

 

Stap 4:

Haal je achterwiel eruit. Mocht er nog lucht in de band zitten, laat het weglopen. Leg je fiets even aan de kant.

Lekke band racefiets

 

Stap 5:

Haal uit je zadeltasje: een CO2-pompje, een CO2-patroon, bandenlichters en een nieuwe binnenband.

racefiets_band_zadeltasje

 

Stap 6:

Pak een bandenlichter en steek deze met het gebogen uiteinde naar je toe onder je buitenband. Haak de bandenlichter achter je spaak (zie filmpje hoe je dit doet). Plaats zo alle drie de bandenlichters naast elkaar zodat je buitenband los komt van de velg.

racefiets_band_bandenlichters

 

Stap 7:

Stop je vingers onder de  buitenband en ga zo het hele wiel rond, zodat de buitenband volledig los op de veld komt te liggen.

lekke_band_racefiets

 

Stap 8:

Trek de binnenband er tussenuit. Zorg dat je het ventiel als laatste doet, daarbij trek je de buitenband even opzij, zodat je ruimte krijgt om het ventiel eruit te trekken. Daarna trek je de complete buitenband eraf.

racefiets_band_binnenband

 

Stap 9:

Controleer de buitenband op beschadigingen en eventuele scherpe stukjes zoals een doorn of steentje aan de binnenkant.

racefiets_band_controleren

 

Stap 10:

Leg de buitenband weer om de velg. Dit gaat makkelijk want er hoeft maar één rand op.

buitenband_op_velg

 

Stap 11:

Pak de nieuwe binnenband en stop het ventiel in de velg.

racefiets_ventiel_velg

 

Stap 12:

Vanaf het ventiel ga je de binnenband in de buitenband stoppen. Let erop dat ‘ie niet gedraaid komt te zitten. Tip: blaas met je handpomp eerst een beetje lucht in de binnenband, dan gaat dit makkelijker.

binnenband_terugstoppen_racefiets2

 

Stap 13:

Nu ga je de buitenband er verder op leggen. In het filmpje zeg ik: begin bij het ventiel. Maar handiger is om tegenover het ventiel te beginnen. Probeer de buitenband over de velg heen te duwen. Let erop dat de binnenband niet klem komt te zitten tussen de velg en de buitenband. Zo ga je het hele wiel rond en probeer je de buitenband er helemaal op te trekken.

buitenband_op_velg_racefiets

 

Tip:

Je zult merken dat dit kracht vergt. Je kunt proberen om de buitenband een paar keer op te rekken, zodat je iets meer ruimte krijgt om de band op de velg te krijgen. Gebruik liever niet je bandenlichters want daarmee kun je de binnenband lek steken.

buitenband_op_wiel_racefiets

 

Stap 14:

De buitenband zit erop, tijd om ‘m op te pompen. Je kunt hiervoor je handpomp gebruiken. Ik gebruik liever een CO2-patroon want daarmee kun je in één keer je band opblazen. Draai als eerste het pompje op het CO2-patroon.

co2_patroon_band_opblazen

 

Stap 15:

Pak het pompje helemaal vooraan vast en zet dit stevig op het ventiel. Let op: pak het pompje niet helemaal onderaan bij de ‘mond’ vast want dat bevriest bij gebruik, je kunt dan blaren op je vingers krijgen. Druk dan het pompje in. De band wordt direct opgeblazen.

band_racefiets_opblazen_co2_patroon

 

Stap 16:

Nu ga je het achterwiel terugzetten in je racefiets. Positioneer je wiel  in de achtervork, zorg daarbij dat het ‘dopje’ van de snelspanner tussen de ketting invalt (een beetje mikken). Zorg dat de ketting precies op het kleinste kettingwiel valt voordat je de fiets laat zakken.

achterwiel-racefiets-bevestigen

 

Stap 17:

Nu kun je de fiets verder laten zakken en valt het wiel, als het goed is, gemakkelijk in je achtervork.

achterband_in_voorvork_racefiets

 

Stap 18:

Zet de snelspanner weer vast.

Stap 19:

Zet je rem dicht. En je kunt weer verder fietsen!

snelspanner_rem_racefiets

 

Lezerstip: buitenband er makkelijk op leggen

Van lezer Henk Roelfs kreeg ik een mail naar aanleiding van deze tutorial. Hij wijst erop dat het handiger is om tegenover het ventiel te beginnen, wanneer je de buitenband er terug op gaat leggen. Met Henks tips wordt dit lastige klusje makkelijker, lees zijn uitleg hieronder:

“Om de buitenband erop te leggen: begin tegenover het ventiel, links en rechts opwerken en bij het ventiel eindigen. Reden hiervoor is dat de hiel van de band versterkt is met stugge materialen, die niet rekken. Anders zou de band bij hard oppompen uitrekken en over de velgrand glijden.

Hieruit volgt dat diameter van de bandhiel kleiner is dan de buitenste rand van de velg.  De band wil er alleen maar zonder geweld op als je tegenover het ventiel begint en de stugge bandhiel in het diepste deel van de velg drukt! Gewoon tegenover het ventiel beginnen, zover mogelijk naar links en rechts werken en opnieuw in het midden beginnen. Paar keer herhalen en de hiel gaat over een groot deel in het diepe deel van de velg. Bij het ventiel eindigen. Als je bij het ventiel begint, dan kan de bandhiel niet naar het diepe velggedeelte want ventiel zit in de weg.

Dus de handigste manier om een band om te leggen is: tegenover het ventiel beginnen, de hieldraad goed diep in de velg drukken en houden, en het laatste stukje van de band bij het ventiel over de rand werken.”

Meer tutorials lezen?

Lees ook: ‘Stuurhoogte van je racefiets verstellen in 8 stappen

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.