AGR nieuwe routes, Amstel Gold Race nieuwe routes, lus 4

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

Een van de meest populaire toertochten in Nederland is die van de Amstel Gold Race. Elk jaar weer trekken duizenden enthousiastelingen op de zaterdag voor de wedstrijd (zowel de dames als de heren rijden op een zondag, in 2024 op zondag 14 april) richting Zuid-Limburg. Daar liggen dan kilometers lang de mooiste klimmetjes voor je te wachten. Je hebt dan de keuze uit zes verschillende afstanden, varierend van 65 kilometer voor de kortste afstand tot aan 240 kilometer voor de volledige AGR. Hou je niet zo van de drukte van dit soort events? Of wil je gewoon op je eigen tempo deze routes rijden en genieten van de omgeving op bijvoorbeeld een maandagmorgen? Dan zijn de AGR 365 lussen ideaal voor jou en wat wil nu het toeval: er is een nieuwe Amstel Gold Race route toegevoegd.

Drie lussen plus één

Sinds 2009 zijn de permanent bewegwijzerde routes als drie lussen van de Amstel Gold Race 365 dagen per jaar te fietsen. Vanaf maandag 8 april 2024 heeft de organisatie van de Amstel Gold Race in samenwerking met de Provincie Limburg, Routepunt Zuid-Limburg en Shimano een geheel nieuwe vierde lus toegevoegd. Daarnaast is de zogenaamde lus 1 geheel vernieuwd. Officiële start- en finishlocatie voor alle lussen blijft bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, maar het blijft natuurlijk mogelijk om langs de gehele route te starten of te eindigen. Samen met de betrokken Zuid-Limburgse gemeenten is er gezocht naar attractieve, maar ook veilige en vooral fietstrajecten die bijdragen aan spreiding. ‘De twee vernieuwde lussen doen de noordelijke gemeenten van Zuid-Limburg aan en zorgen daarmee voor een betere spreiding van wielrenners in de regio’, zegt Herman Wehkamp van Routepunt Zuid-Limburg.

Update route: Lus 1

Lus 1 is ongeveer 80 kilometer lang en brengt de fietsers met name door de Grensmaasvallei. Er worden zo’n 560 hoogtemeters bedwongen in de gemeenten Meerssen, Stein, Beek en Sittard-Geleen. Een ideale lus voor de fietser, die geniet van de rust en geen maximaal aantal hoogtemeters nastreeft. Daarnaast ook de ideale lus als aanloop naar een andere lus, zoals bijvoorbeeld de finalelus.

Amstel Gold Race nieuwe routes, keutenberg

Gloednieuwe route: Lus 4

De gloednieuwe Amstel Gold Race Lus 4 is met 86 kilometer een prachtige toevoeging die bekende gemeentes van de Amstel Gold Race afwisselt met gemeenten die niet direct bekend zijn vanwege de bekendste Nederlandse fietsklassieker. De route bevat ongeveer 750 hoogtemeters over veel voor het grote publiek onbekende klimmetjes. Ook deze route start in Valkenburg en van daaruit gaat het richting Beekdaelen, Sittard-Geleen, Brunssum, Landgraaf, Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal. 

Voor alle informatie over de routes en bijbehorende mogelijkheden kun je terecht op de webpagina van de Amstel Gold Race 365 experience: https://www.amstel.nl/amstelgoldrace/experience/agr365

Amstel Gold Race nieuwe routes

Hieronder vind je een link naar de komoot collectie van onze partner CyclingDestination.cc met de Amstel Gold Race nieuwe routes

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024