Benen scheren voor het wielrennen

Schat, ik moet je iets vertellen

Het is weer lente. Binnenkort verwacht ik toch echt in mijn korte wielerbroek een rondje te kunnen fietsen. Lekker met de zon op mijn benen, heerlijk! Bij dit vooruitzicht denk ik meteen aan het jaarlijks terugkerende dilemma; doe ik het of doe ik het niet?

Een paar jaar geleden rond deze tijd hadden we al een mooi en zonnig eerste weekend achter de rug. Dat was ook het moment dat ik “het” voor de eerste keer van een fietsvriend kreeg te horen. Ik was een pannenkoek!

Alleen mannen op hybride fietsen scheren hun benen niet.

“Pardon???”, was mijn reactie. “Ja, Je bent een pannenkoek omdat je shag op je benen hebt”. “Shag??”, zei ik. “Shag ja. Je lijkt wel een aap met al dat haar op je benen. De benen van een wielrenner horen kaal te zijn. Alleen mannen op hybridefietsen en met Rabobank kleding aan scheren hun benen niet.” “Waarom zou ik mijn benen moeten scheren?”, vroeg ik hem.

Hieronder zijn antwoord:

  • Bij een valpartij geneest de wond beter.
  • Het is fijner voor de masseur na de training.
  • Je voorkomt ook ontstoken haarzakjes op plekken waar het kan schuren.

“Nou, als dit de redenen zijn, hoef ik mijn benen niet te scheren”, vertelde ik hem. “Ho wacht even, de enige echte reden is eigenlijk dat het gewoon mooi is, het oogt verzorgd en ziet er sneller uit”, vertelde hij. “Met een beetje olie op je benen komen je spieren mooi uit. Het ziet er ‘gesoigneerd’ uit.”

Iedereen om mij heen scheert zijn benen behalve ik.

De weken na het pleidooi van mijn fietsvriend, moest ik tijdens het wielrennen steeds denken aan het woord pannenkoek. Ik ben een pannenkoek. Iedereen om mij heen scheert zijn benen behalve ik. Ik weet niet of het de groepsdruk was maar op een dag besloot ik dat ik ook mijn benen moest scheren.

Ik wilde dit delen met mijn vrouw. Het gesprek ging als volgt:

M: Ga even zitten, ik wil iets met je bespreken.

V: Toch niks ernstigs hoop ik?

M: Nou, ik heb wel een probleem. Ik wil mijn benen scheren voor het wielrennen.

V: Als jij je benen gaat scheren, dan stop ik met het scheren van de mijne. Je benen scheren?!

M: Ja, al mijn fietsvrienden scheren hun benen behalve ik.

V: Waarom zou je dat doen?

M: Ik noemde haar de argumenten zoals hierboven beschreven.

V: Maar iets begrijp ik niet: je valt nooit, je gaat ook niet naar de masseur en hebt nooit ontstoken haarzakjes. En nu de echte reden graag.

M: Nou gewoon, omdat iedereen het doet. Alleen mannen op hybridefietsen met veel te oude kleding aan scheren hun benen niet. Het is mooi en mijn spieren komen met een beetje olie erop veel beter uit.

V: Wat een onzin. Doe vooral wat je niet laten kunt, maar blijf wel van MIJN scheermesje af!

Die avond moest het haar op mijn benen eraan geloven. Onder de douche heb ik mijn benen vakkundig mishandeld.

Het was een waar bloedbad met wondjes op beide benen. Misschien vraag je jezelf wel af “waarom doet een man zichzelf dit toch aan?” Nou gewoon omdat iedereen het doet!

Ik roep hierbij alle mannelijke lezers op hetzelfde te doen.

Dit weekend moet de wintervacht op mijn benen er weer aan gaan geloven. Mijn mesjes en scheerschuim staan klaar en de olie is ingekocht. Ik roep hierbij alle mannelijke lezers van dit blog op hetzelfde te doen. Ik weet zeker dat de zon zich dan snel zal laten zien.

En dames; mocht jouw man gladdere benen hebben dan jijzelf, weet dan dat het over 6 maanden weer herfst is.

Volg deze blog
Mattie van Hoof auteur Zijwielrent.nl
Mattie van Hoof

Hallo wielerliefhebsters, erg leuk dat jullie mijn artikel hier lezen. Ik ben Mattie van Hoof. Echtgenoot, vader en ondernemer in de financiële wereld. Daarnaast ben ik een fanatiek wielrenner. Je kunt mij zowel op de weg als in de bossen vinden. Mijn voorkeur gaat uit naar de racefiets. En dan vooral de langere duurritten (cyclosportieven). Mocht je mijn fietsactiviteiten willen volgen dan kun je mij toevoegen op Strava.

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024