Canyon lanceert update van de Grail gravelfiets

Canyon heeft een update gelanceerd van haar performance model gravelfiets, de Grail. Laat dat nu net mooi nieuws zijn, want al eerder testten we de Grail 1e generatie. De herfst en winter staan voor de deur en dat betekent voor velen van ons dat we vaker het bos in gaan om te gravelen. Deze Grail is echter wat meer gericht op snelheid, wat je ook terugziet in de verschillende aanpassingen en modellen. Dat dit geen slecht idee was, bewezen profrensters Carolin Schiff en Kasia Niewiadoma. De eerste won de Unbound 200 gravelrace en de Poolse Niewiadoma pakte het goud op de WK gravel. Allebei op de vernieuwde grail.

Aanpassing in geometrie

De geometrie van de Grail is iets aangepast en de aerodynamische prestaties zijn wat verbeterd. Tenminste, dat is wat de Duitse maker Canyon ons vertelt. Volgens de makers ‘snijdt deze nog soepeler en stijlvoller door de wind.’ We moeten het zelf nog zien, maar een beetje extra comfort, daar zal niemand nee tegen zeggen. Wat dat betreft is het jammer dat ze het dubbeldekkerstuur, wat juist meer comfort gaf en meer zekerheid in de bochten, hebben weggelaten. Zonde!

Aanpassen aan jouw behoefte

De Grail onderscheidt zich door zijn aanpasbaarheid. Als je graag extra opties wilt om je fiets naar eigen behoefte aan te passen, dan biedt de Grail een scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om het bevestigen van een extra bidonhouder of het personaliseren van je opslagruimte, de Grail zorgt ervoor dat je ‘m naar jouw hand kunt zetten.

Praktische Opslagruimte

Als je gaat gravelen, dan is opbergruimte in de fiets altijd handig. In de schuine onderbuis van het frame is een handige ruimte gemaakt. Deze feature maakt het mogelijk om essentiële items zoals gereedschap, snacks of zelfs een extra laagje kleding gemakkelijk op te bergen. De speciaal ontworpen frametas voor de nieuwe Grail helpt daar ook bij.

Innovatief Stuurontwerp

Het CP0039 stuur, met een knipoog naar de Canyon Speedmax, is voorzien van montagepunten voor een opzetstuur. Deze toevoeging geeft de Grail een moderne uitstraling en biedt de flexibiliteit om de fiets aan te passen aan jouw specifieke rijstijl en comfort. Bijvoorbeeld voor een meerdaagse bikepacking trip of voor deelname aan eerder genoemde Unbound is dit een handige toevoeging.

Conclusie

Met zijn doordachte design en features is de nieuwe Canyon Grail meer dan zomaar een gravelfiets. Het is een uitnodiging om de wereld te verkennen, je grenzen te verleggen en dit alles te doen met een fiets die net zo uniek en avontuurlijk is als jijzelf.

Wil je meer weten over de prijzen en de mogelijkheden? Kijk dan op de site van Canyon, waar je de fiets ook direct kunt bestellen. Je kunt ‘m eventueel laten monteren door een Canyon monteur en ‘m op ‘New Bike Day’ ophalen in Eindhoven.

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Een heerlijk fietsweekend bij Landal GreenParks Natuurdorp Suyderoogh

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024