Racefietsen

Damesracefietsen 2018: de Mooiste, Lichtste en de Snelste

Basso Astra damesracefiets

De Stijlvolste: Basso Astra Purple Label

Als trotse bezitter van een Basso racefiets kan ik dit Italiaanse merk natuurlijk niet onvernoemd laten in dit volledig subjectieve lijstje met favorieten. Basso heeft sinds 2017 een kleine lijn damesracefietsen onder de noemer ‘Purple Label’. Aanvankelijk bestond deze lijn uit de modellen ‘Diamante’ en ‘Venta’.

In de Purple Label-lijn van 2018 is de Diamante komen te vervallen. Daarvoor is de ‘Astra’ in de plaats gekomen. Dat is het endurance-model van Basso. En ik vind deze uitvoering heel geslaagd! Een klassiek gevormd frame met een lichte helling en een subtiele uitsparing bij het achterwiel. Geen schreeuwerige kleuren maar stijlvolle grijsblauwe vlakken die de fiets mooi accentueren. Deze Basso weegt 7,1 kilo. Prima om mee te klimmen! De prijs is € 4.080,- met een Shimano Ultegra groep en € 3.625,- met Shimano 105.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

5 Reacties

  • Ik mis de nieuwe Liv Langma in het rijtje! Waaronder de disc pro. Mooi ferrari rood met schijfremmen en afgemonteerd ultegra. Weegt nog geen 700 gram!

      • Hoi Corine, goede tip! Die fiets heb ik gezien op Bike Motion en ik vond ‘m meteen heel mooi. Toen ik dit overzicht maakte, stond hij nog niet op de website van Liv. Maar inderdaad, hij hoort er wel in thuis. Daarom heb ik ‘m toegevoegd aan de gallery!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.