Vind jouw ideale dameszadel

Vind een dameszadel voor je racefiets in 4 stappen

Je wilt een dameszadel voor je racefiets waarop je geen last van zadelpijn krijgt. Niet teveel gevraagd, toch? Dit stappenplan helpt je bij het vinden van een geschikt zadel.

Fietsers kijken bij zadelpijn vaak naar de zeem. Een dikkere/dunnere zeem zou het probleem moeten oplossen. Maar het is veel belangrijker om te zorgen dat je een passend zadel hebt. Vergelijk het maar met schoenen: als die niet goed passen, helpen dikkere of dunnere sokken ook niet. De drukplekken blijf je toch houden.

Op je nieuwe racefiets zit vaak een standaard (dames)zadel. De kans is erg klein dat dit zadel past bij jouw anatomie of fietshouding. Logisch: iedere vrouw is anders gebouwd. Zo heb ik zelf twee seizoenen met zadelpijn gefietst op het standaard zadel van mijn Trek racefiets. Toch kocht ik geen nieuw exemplaar: ik dacht dat het ongemak erbij hoorde.

Dameszadel zonder zadelpijn

Een jaar geleden werd ik gelukkig wijzer en ben ik op zoek gegaan naar een passend zadel. Ik heb nu geen zadelpijn meer en het wielrennen is nog leuker geworden. Ik wil daarom andere wielrensters op het hart drukken: laat je een passend zadel aanmeten. Het maakt een wereld van verschil.

Ik wil je graag helpen en heb daarom een 4-delig stappenplan opgesteld, zodat je goed voorbereid aan je missie kunt beginnen. Succes met het vinden van jouw zadel!

Snel naar stap 1
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

4 reacties

  1. Hoi Janneke, dank voor de info over zadels. Ik heb 26 jaar met veel plezier op mijn Jan Jansen gefietst maar ik kom in “ons” dorp in Hongarije één berg net niet op en ik heb nu een supermooie all carbon Gazelle gekocht, een beetje meer van deze tijd en hij fietst geweldig, behalve het zadel dus! Ik kan op het net niet zo gauw een echte winkel vinden, één waar je ook echt kan “passen” zoals je schreef, weet jij misschien een winkel waar dat kan? Het liefst ook nog ergens in Zuid-Holland! ‘-) Alvast heel erg veel dank!

    1. Hoi Petra, in Zuid-Holland ben ik niet zo bekend, maar op de grens tussen Brabant en Zuid-Holland ligt Almkerk. Daar vind je Bike Passion. Ik heb daar een bikefitting laten doen inclusief zadelmeting. Dat is heel geavanceerd, alle drukpunten worden precies gemeten. Ze hebben er een hele stellage met testzadels van allerlei merken. Die worden op een testfiets gezet en zo kun je bij elk merk en soort zadel de drukpunten meten. Net zo lang tot jouw ideale zadel gevonden is! Ik heb destijds een filmpje gemaakt van die bikefittting en zadelmeting, zie: https://www.zijwielrent.nl/bikefit-bij-bike-passion/ Je zou kunnen vragen of je er enkel de zadelmeting kunt doen. Succes! Groetjes Janneke

  2. Hoi Janneke, leuke en informatieve site heb je, erg leuk en herkenbaar om je verhalen te lezen. Ben nieuwsgierig naar je stappenplan voor het vinden van het juiste dameszadel, gezien pijnlijke ervaringen van mijn vriendin afgelopen zomer. De linkjes op deze pagina werken echter niet meer, kun je laten weten waar ik je stappenplan kan terugvinden? Bedankt alvast!

    1. Hoi Erik, goed dat je aan de bel trekt! Ik heb de linkjes gerepareerd, je kunt nu weer door het stappenplan bladeren. Hopelijk vindt je vriendin een zadel waarmee ze met plezier kan fietsen. Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024