Vrouwenwielrennen

Eerste wielrenrit van het jaar

Janneke, jouw racefiets is gewoon stoffig!” Mijn vriend zegt het half lachend, half beschuldigend. Ik weet het, dit kan echt niet.

De hele winter heb ik niet gefietst, minstens al vier maanden niet. Hooguit een keer op de Tacx gezeten. Weg conditie, weg spieren. De drempel om weer te gaan wielrennen, wordt steeds hoger.

Vier dagen carnavallen is nou niet bepaald de beste voorbereiding voor een rit.

Wat als ik niet vooruit kom, niet tegen de wind op kan en word ingehaald door een elektrische fiets? En kom ik wel verder dan tien kilometer? Vier dagen carnavallen is nou niet bepaald de beste voorbereiding voor een rit.

Naar buiten

Bijna besluit ik om niet te gaan. Maar ineens breekt de zon door. Wat zit ik hier nog binnen, naar buiten moet ik! Anders fietst de overbuurvrouw, die pas is begonnen met wielrennen, mij binnen de kortste keren fluitend voorbij.

Wielrennen in het Markendal
Langs de rivier de Mark over de Belgische grens, even buiten in Breda.

We pompen de banden op en na de nodige praktische voorbereidingen (waar lagen ook alweer die overschoenen) zijn we op weg. Wat is het heerlijk om de zon en de wind weer op mijn gezicht te voelen. Om te sturen en te trappen. Naast me zit mijn vriend te lachen, ook hij heeft het wielrennen gemist.

Zo voelde dat ook alweer, de verzuring in je kuiten, het lome gevoel

Er staat een straffe wind en op sommige stukken komen we niet boven de 23 kilometer uit per uur, met moeite! Doorduwen, bijna aan het einde van die lange dijk, bijna uit de wind. O ja, zo voelde dat ook alweer: de verzuring in je kuiten, het lome gevoel als je krachten wegvloeien.

Moe en stijf komen we thuis. Verlangend naar een hete douche als beloning en daarna welverdiend relaxen.

Wielrennen zo vaak het kan

De kop is eraf, de winterslaap is over. Vanaf nu gaan we wielrennen wanneer het maar kan, in het weekend en binnenkort ook ’s avonds. Met als uitdaging de Sportful Granfondo op 21 juni 2015, een dagtocht van 204 kilometer met 5.000 hoogtemeters in de Dolomieten. Maar nu eerst genieten van dit voldane gevoel – mét bilspierpijn.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024