Fietsen kijken is ook leuk! Tips voor events in december

Als je helemaal gek bent van wielrennen, gravelen of mtb-en, dan kan ik me goed voorstellen dat je liever zelf gaat fietsen. Terecht natuurlijk. Fietsen is goed voor je lichaam en geest, je ziet nog eens anderen en je kunt op een heerlijke manier even bijpraten met een vriend of vriendin. Toch geef ik je een paar leuke tips voor evenementen die je bij kunt wonen in december, waarbij je de dames (en heren) van het profpeloton aan het werk kunt zien. Misschien ben je daardoor gelijk in de mood om zelf de wedstrijdsport op te pakken. Of vind je een dag of avondje uit met het thema ‘fietsen‘ gewoon leuk. Check onze tips voor events in december en doe er je voordeel mee!

De Zesdaagse in Rotterdam

Als je nog nooit naar een wedstrijd in het baanwielrennen bent geweest, dan is de Zesdaagse in Rotterdam een perfecte eerste kennismaking. Van 12 tot 16 december ademt Ahoy een en al fietsen. Je kunt de olympische sprinters aan het werk zien, er is een 6-daags programma voor de herenteams en ook een 3-daags programma voor dames is toegevoegd aan het overvolle schema. Koppel dit met een aantal stands en een focus op entertainment en je hebt een leuke avond uit. Derny koersen, koppelkoers, sprinten. De dames geven van donderdag tot en met zaterdag acte de presence! Tickets en meer informatie kun je hier vinden.

Kerst en nieuwjaarscross in België

België is gek van de cross. Deze wedstrijden zijn eigenlijk een groot feest. Met name de crossen tussen kerst, oud&nieuw en dan met name de cross in Zonhoven van 7 januari staan bij vele fietsers omcirkeld op de kalender. Via de kalender op CycloCross.com kun je alle crossen vinden, waar het programma over het algemeen een dames en herenwedstrijd bevat, met wat nieuwelingen vooraf. Er zijn verschillende klassementen waarvoor gestreden wordt, o.a. de wereldbeker, de ‘Superprestige’ en de X20 badkamer trofee (ik heb dat niet verzonnen). Een van de mooiere crossen na kerst is de Superprestige in Diegem, die bij kunstlicht verreden wordt. De eerdergenoemde ‘Cross van Zonhoven’ is een wedstrijd die een kenmerkende kuil heeft waar de renners en rensters doorheen moeten. Spektakel gegarandeerd.

NK Baan en Paracycling in Apeldoorn

Tussen kerst en oud&nieuw vind in Apeldoorn het NK Baan en para cycling plaats. De vrouwen en mannen van TeamNL, maar ook opkomend talent is daar te bewonderen. Dat gaat hard en geeft gegarandeerd spektakel, zowel bij de baanrenners als bij de pararijders. Want het gaat echt hard en er wordt met volle overgave geknokt voor elke titel. Meer info en tickets kun je hier verkrijgen. Het is overigens een opwarmertje voor het EK baan wielrennen, van 10-14 januari 2024, ook in Apeldoorn!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024