Fietsen in de Kempen

Fietsroute ‘Veelzijdige Kempen’ (91 km)

Fietsroute 'Veelzijdige Kempen' (91 km) ademt helemaal de Brabantse Kempen. Gezellige dorpjes afgewisseld door smalle bospaadjes, en op zowat iedere straathoek een café of terras. Sla zeker het boscafé ‘In den Bockenreijder’ niet over, het beste café van Nederland!


Download GPX

Fietsen in de Kempen: routes

Highlights van Fietsroute ‘Veelzijdige Kempen’:

Deze fietsroute door de Brabantse Kempen voert over smalle bospaden en rustige fietspaden door dorpskernen en bosgebieden. Enkele highlights:

 • In den Bockenreijder in Esbeek, verkozen tot Beste café van Nederland
 • Pannenkoekenherberg Hollandershoeve in Reusel
 • Prachtige meren zoals De Flaes in Esbeek
 • Heidegebied ‘De Cartierheide’ in Eersel
 • Brouwerij ‘De Gouden Leeuw’ in Vessem
Foto’s van deze fietsroute
Maak deze route langer, koppel met:
Fietsroute niet geschikt voor groepen wielrenners

Deze fietsroute is niet geschikt voor groepen racefietsers. De route gaat voor een groot deel over smalle fietspaden door de bossen. Daar kan het vooral in vakanties en op mooie zondagen druk zijn. Wil je dus graag ongehinderd wielrennen, kies dan een andere route.

Download GPX
Wat vond je van deze route?

Ik hoor graag wat je van deze route in de Brabantse Kempen vond. Kwam je iets tegen dat niet klopte, of wil je mij over je ervaringen vertellen? Laat een reactie achter of mail me via info@zijwielrent.nl. Veel fietsplezier!

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

9 reacties

 1. Hoi Janneke,
  Toen ik een tijdje geleden aan het zoeken was hoe je sportdrank zelf kan maken, kwam ik op jouw blog terecht. Het is echt interessant en heb er toch wel wat van opgestoken. Ik kwam tenslotte terecht bij de fietsroutes. Die leken me wel leuk om eens te doen als het eens niet zou regenen 🙂 Gisteren ben ik dan vanuit Beerse (België) met de fiets in de auto naar de Hollandershoeve in Reusel gereden om daar deze Veelzijdige Kempen route te fietsen. Echt heel, heel mooi ! Ik heb er van genoten ! Heel rustig, afwisselende natuur, gezellige dorpjes. Ook gezellige mensen ontmoet tijdens mijn rustpauze. Omdat ik half de 50 al gepasseerd ben, is het gemiddelde per uur voor mij echt niet belangrijk, maar wel het aantal uren op de fiets en ik moet vooral kunnen genieten. Ik ben zo’n beetje een toerist onder de wielertoeristen 🙂 . De Waterrijke Kempen staat ook al bij mijn opgeslagen fietsroutes en die ga ik zeker ook eens fietsen. Ik kijk uit naar nog meerdere fietsroutes ! Dankjewel om mij zo met deze streek te laten kennismaken. Ik zal je blog zeker blijven volgen. Nog heel veel fietsplezier en succes met al je uitdagingen !
  groetjes, Mieke

  1. Hoi Mieke,
   Wat leuk dat je, vanuit België, de Veelzijdige Kempen route hebt gereden én ook nog de moeite hebt genomen om zo uitgebreid je ervaring te beschrijven! Je noemt jezelf de ’toerist onder de wielertouristen’ en met precies dat doel hebben mijn vader en ik de route ook gemaakt. Om gewoon rustig, maar wel op de racefiets, te genieten van mooie paadjes en weggetjes in de Kempen. Heel leuk om te zien dat we jou hiermee een fijne dag hebben bezorgd! Waterrijke Kempen is een heel andere route maar ook heel mooi. En we hebben inmiddels nog een derde route gereed, richting Oirschot en Oisterwijk. Alle routes zijn aan elkaar te knopen zodat je er een meerdaagse tocht van kan maken. Alle reden dus om de Kempen nog eens te bezoeken! Groetjes Janneke

 2. Dag Janneke,
  Voor een afspraak gisteren moest ik in Eindhoven zijn. Omdat ik veel in de Kempen kom vanwege de criteriums van het Kempenklassement, ik ben competitief wielrenster, wilde ik graag in deze buurt een rondje fietsen. Vanuit de auto zag ik wel dat de omgeving prachtig is, maar tijdens een wedstrijd zie je meestal alleen maar vier straten in een dorpskern (en bier!).

  Ik vond de route prachtig en zeer geschikt om in mijn eentje (hoogstens met twee of drie personen vanwege de smalle paadjes) en met droog weer (betonplaten en hier en daar een mossig fietspaadje in het bos) te rijden. Slechts een klein beetje hinder ondervonden van tegemoetkomende terror-senioren op e-bikes die ook mijn kant van het pad per se wilden berijden, daarom is het wel aan te raden om op rustige momenten te gaan.

  Na 60 km kwam ik erachter dat ik de route verkeerd om aan het rijden was (de rotondes werden op het bestand altijd aan de andere kant genomen dan waar ik reed) en ter hoogte van Veldhoven stuurde je mij nog een onverhard pad op met modder en keien, maar nam ik het fietspad aan de overkant van de weg dat daaraan parallel liep. Nergens verdwaald en een hele leuke middag gehad. Bedankt!

  1. Hoi Alicia, even vanuit de Pyreneeën een reactie: wat ontzettend leuk om te lezen hoe jij de route Veelzijdige Kempen hebt ervaren. Het is inderdaad een route met smalle paadjes waar het druk kan zijn. Toch heb ik die er niet uit willen laten, want die belichamen in mijn beleving nou juist de Kempen waar ik graag fiets. Het zijn mooie verbindingsstukken door het bos (en je kunt er geweldig schuilen voor de wind :). Je hebt zeker gelijk met je tip dat je deze route het beste kan fietsen op rustige momenten en niet met een groep. Fijn te lezen dat je een leuke middag hebt gehad met deze route. Bedankt (ook namens mijn vader met wie ik de route heb samengesteld) dat je de moeite hebt genomen om te laten weten hoe je het hebt gevonden!

 3. Hoi Janneke,
  Ik heb de Veelzijdige Kempen route vandaag gereden en gisteren de Fietsroute Brabantse Kempen. Het zijn prachtige routes en ik heb er van genoten! Ik ging hier en daar wel eens van koers maar kon dan altijd de hoofdroute weer terugvinden.
  Groetjes, Suzan

 4. Mooie route door de Kempen, er waren natuurlijk meer opties op deze site maar blij dat ik deze gekozen heb. Ik ben begonnen in Middelbeers (parkeren bij de lokale voetbalvereniging) maar dat kan een ieder zelf bepalen. Als je de route in Komoot laad, krijg je gelijk een aantal waarschuwingen over onbegaanbare gedeelten. Die mag je allemaal negeren, behalve bij de Wintelresedijk, tenzij je wilt modderhappen. Eenvoudig te omzeilen via de provinciale weg.

  Helaas was de Weeldsedijk afgesloten ivm wateroverlast (meerdere eigenwijze mensen zien zwemmen) en uiteindelijk via de modder moeten ploegen naar de Poppelsedijk.

  Voor wat betreft de horeca, de Bockerijders klinkt heel leuk, maar het is een enorm grote horeca gelegenheid/kinderspeelparadijs. Ook doordeweeks heel erg druk. Gelukkig zijn er vreselijk veel eet-en drinkgelegenheden onderweg, ieder dorp heeft meerdere cafés en restaurants dus doe er je voordeel mee.

  Ik ga snel een andere route van deze site proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024