Omvallen met klikpedalen

Gênant moment

Mijn vriend vergeet af en toe zijn clips in de klikpedalen als hij wil afstappen - waardoor hij met racefiets en al omvalt. Behalve hilarisch is dat best wel gênant.

Omvallen gebeurt meestal op een moment van verwarring, bij het oversteken bijvoorbeeld. Gaan we links of rechts? Even afstappen voor overleg. O, wacht, mijn voeten zitten nog in de klikpedalen!

Zodra je dit beseft, ben je al te laat. Onvermijdelijk beland je knullig op je zij met racefiets en al.

Omvallen met klikpedalen

Het overkomt mijn vriend Bart – geen kampioen multitasken – geregeld. Bij voorkeur gebeurt het bij een drukke rotonde of op een plein met veel toeschouwers. Zoals die keer in Vlaardingen, waar we bij de AH batterijen gingen halen voor de Garmin.

Bij voorkeur gebeurt het op een plein met veel toeschouwers.

Midden op het plein was een serie lage dorpeltjes gemaakt. Ik fietste er gewoon omheen: waarom moeilijk doen? Maar Bart moest zo nodig stoer over de dorpeltjes heen. Tot hij tussen twee ervan bleef haken en stilstond. In slow motion ging hij onderuit.

Twee mountainbikers stonden er geamuseerd bij te kijken. Je hoorde ze denken, iets over wielrenners en watjes. Ik moet bekennen dat ik even een blokje om ben gefietst.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024