Fashion

Giordana wielerkleding: hoge coolness-factor

Dameswielerkleding van Giordana
Geschreven door Janneke Scheepers

Sinds een paar jaar ben ik fan van Giordana. Dit Italiaanse merk maakt stijlvolle dameswielerkleding met een hoge ‘coolness-factor’.

Laatste update: 5 september 2016

Ik houd vooral van het grafische design van de kleding, met lekker veel contrast erin. Het shirt dat ik hier aan heb, komt uit de ‘Trade’-collectie van Giordana. Die is meer racegeörienteerd, met dunne stofjes en een strak aansluitende pasvorm. Er is ook een collectie ‘Silverline’ met kleding die meer gericht is op recreatie en comfort.

De brede band voorkomt een ‘rollade-effect’
De wielerkleding van Giordana is met veel aandacht gemaakt. De mouwtjes hebben een licht elastische, brede band die niet afknelt. Een siliconenrand aan de binnenkant voorkomt dat de mouwtjes optrekken en de rits gaat schuil achter een flapje stof ofwel een ‘ritsgarage’ (ik verzin dit niet). De stof is super licht, ademend en snel droog.

Giordana short

Dezelfde elastische brede band zit ook aan de pijpjes van het short. Ideaal want dit voorkomt een ‘rollade effect’. Aan de bovenkant zit een comfortabele brede band.  En last but not least: de zeem is erg goed.

Maar ach, wat doet de kwaliteit het ertoe, het ziet er gewoon cool uit ;-).

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

4 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.