INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

De derde generatie van Liv’s prestatiegerichte racefiets biedt een geoptimaliseerd frame en is lichter, aerodynamischer en dus sneller dan de voorganger. De langma is gericht op race-minded vrouwen en leent zich goed voor beklimmingen, afdalingen en alles wat daartussenin zit. De brede inzet is te danken aan diverse updates, waaronder verlaging van het gewicht, geoptimaliseerde aerodynamica en een verbeterde verhouding tussen stijfheid en gewicht.

Lichtgewicht racefiets

De compleet nieuwe Langma Advanced SL is 123 gram lichter dan de vorige editie. Ondanks dit lagere gewicht is de fiets een stuk stijver. Daar ga je dus harder van. In combinatie met interne bekabeling, en wat andere design foefjes, is de wattage besparing bijna 12 watt. Dat is niet niks. Dit geldt specifiek voor het topmodel uit de serie, de Langma Advanced SL 0. Dus als jij graag als eerste over de streep komt, dan is dit topmodel direct iets voor jou.

lees ook: LIV INTRODUCEERT NIEUWE MTB: PIQUE ADVANCED 29

Vrouwenwielrennen naar een hoger niveau

“Bij Liv helpen we het vrouwenwielrennen naar een hoger niveau dankzij fietsen die compromisloze prestaties leveren. De nieuwe Langma is ontworpen voor diegenen die in trainingen grenzen willen verleggen en in koers mee willen strijden om de zege. Deze fiets is niet zomaar een nieuwe fiets; de Langma laat zien dat de mogelijkheden verder reiken dan tot dusver voor mogelijk werd geacht”, zegt Cassondra Spring, Global Brand Manager bij Liv Cycling.

Drie nieuwe series – tested by the pro’s

Het nieuwe Langma assortiment kent drie varianten:

 • Langma Advanced SL
 • Langma Advanced Pro
 • Langma Advanced

Alle modellen zijn ontwikkeld, ontworpen en getest door het Liv-team van productontwikkelaars en ontwerpers én door atletes. Zo hebben de vrouwen van het WorldTeam van Liv AlUla Jayco ook hun steentje bijgedragen. De nieuwe Langma Advanced SL maakt haar debuut bij Liv AlUla Jayco in de Giro d’Italia Women. Daarna stappen de rensters op deze nieuwe fiets in de Tour de France Femmes avec Zwift. Liv is hoofdsponsor van deze Franse, fameuze etappewedstrijd en tevens sponsor van de witte trui voor beste jongere in het algemeen klassement.

Tevreden gebruikers

“Ik heb met tevredenheid op eerdere generaties van de Langma gereden, maar dit nieuwste model is echt uitzonderlijk”, zegt Spaans kampioene Mavi García van Liv AlUla Jayco. “De nieuwe Langma geeft me ongekend veel vertrouwen en boost de prestaties, van start tot finish. Dankzij het geavanceerde ontwerp en de nieuwste technologie kom ik verder en kan ik voor het hoogst haalbare gaan in de Tour de France Femmes avec Zwift. Ik ben ervan overtuigd dat deze fiets me de voorsprong kan geven die nodig is om succesvol te zijn op het uitdagende parcours van dit jaar.”

Geïntegreerd ontwerp 

De frameset, wielen, cockpit en andere belangrijke details van de nieuwe Langma-range zijn gezamenlijk ontworpen, ontwikkeld en getest. Ze functioneren als één systeem.

De nieuwe cockpit van de Langma Advanced SL- en Advanced Pro-modellen heeft een OverDrive Aero-stuurbuis voor verbeterde controle en precisie. De setup omvat daarnaast de herontworpen Giant Contact SLR/SL AeroLight-stuurpen en het nieuwe Liv Contact SLR/SL-stuur met interne kabelgeleiding. De gecombineerde topcap, kabels en spacers zorgen voor een aerodynamische, cleane en gebruiksvriendelijkere setup. Er is immers meer flexibiliteit qua afstelling en het onderhoud is gemakkelijker door zijn toegankelijke karakter.

Meerdere zadelpensystemenen

Het Langma-assortiment biedt verschillende zadelpensystemen die op maat gemaakt zijn voor de diverse rijbehoeften. Zo heeft de Langma Advanced SL-serie nu een geïntegreerde zadelpen, speciaal ontworpen voor wielrensters. Dit geavanceerde ontwerp verlaagt het gewicht, verbetert de aerodynamische prestaties en komt het rijgedrag ten goede. De Langma Advanced Pro- en Advanced-series zijn uitgerust met een eigen zadelpenontwerp dat een balans biedt tussen een laag gewicht, aerodynamische prestaties en compliance. Daarbij is het eenvoudig om dit zadel te monteren en af te stellen.

Het hele Langma-assortiment is uitgerust met WheelSystems van CADEX en Giant. Deze wielsets bieden een balans tussen efficiëntie, controle en algehele aerodynamica. Zowel voor als achter is er voldoende ruimte voor banden tot 33 millimeter.

Aerodynamisch beter

Alle buisvormen zijn ontworpen en ontwikkeld met behulp van Computational Fluid Dynamics- modellering en windtunneltests. Dit om er zeker van te zijn dat de luchtweerstand lager is bij wind vanuit verschillende richtingen.

Alle modellen in het nieuwe Langma-assortiment zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L. In de Benelux voert Liv de volgende modellen:

 • Langma Advanced SL 0 (adviesprijs € 12.499)
 • Langma Advanced SL 1 (adviesprijs € 8.399)
 • Langma Advanced Pro 0 (adviesprijs € 6.499)
 • Langma Advanced Pro 1 AXS (adviesprijs € 5.099)
 • Langma Advanced Pro 1 Di2 (adviesprijs € 4.899)
 • Langma Advanced 0 (adviesprijs € 3.999)
 • Langma Advanced 1 (adviesprijs € 3.499)
 • Langma Advanced 2 (adviesprijs € 2.799)

Meer info: www.liv-cycling.com/nl/langma

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024