Landal GreenParks Waterpark Sneekermeer, Landal GreenParks, Sneekermeer, Terherne

Landal GreenParks Waterpark Sneekermeer als perfecte uitvalsbasis in Friesland

Wat is er nou leuker dan een weekendje op pad met vrienden en vriendinnen? Nou, wat dacht je van een weekendje weg maar dan wel op de fiets! Ella kreeg de kans om met vijf anderen een lang weekend te gaan fietsen vanuit Landal GreenParks Waterpark Sneekermeer. Dit park bevindt zich in Terherne, een eiland in het Sneekermeer wat je misschien wel kent uit de boeken van de Kameleon!

Drie dagen heerlijk fietsen

Ons weekend begint vrijdag rond het middaguur, waar we op het park verzamelen om onze rit te starten. We zitten vlakbij de stad Sneek, dus dat is onze eerste bestemming. Friesland kenmerkt zich deels door het vele water, en deze rit gaat dan ook eerst langs een lang kanaal. Hier fietsen we langs de rietkragen, zien we veel vogels en slingeren we door het wijdse landschap richting de stad. Hier kunnen we natuurlijk niet om de beroemde waterpoort heen voor we weer richting Terherne draaien.

Inchecken in het huis

Eenmaal weer op het park is het tijd om in te checken. We halen bij de receptie de sleutel van het ruime zes-persoons huisje op waar we dit weekend zullen verblijven. Bij binnenkomst worden we verrast door een pakket met lokale lekkernijen wat op tafel staat, en de traditionel sûkerbôle wordt meteen aangesneden om de nodige suikers binnen te krijgen. Het huisje is opgedeeld in twee verdiepingen, we slapen op de begane grond en de woonvertrekken zijn boven. Buiten is er ook veel ruimte, met een eettafel en een loungeset zodat je ook buiten kan gnieten van de rust die er op dit park heerst. Heb je een eigen boot, dan kan je deze aan de aanlegsteiger die bij het huisje hoort kwijt. Ook het strand van Terherne is vlakbij, hier kan je in de zomer heerlijk relaxen in het zonnetje. 

’s Avonds eten we in het huisje nadat we boodschappen hebben gedaan in Akkrum, op een minuut of tien rijden. We maken een pasta om goed op te laden voor de volgende dag, dan staat er namelijk 150km op de planning.

Op naar Noord-Friesland

Op de tweede fietsdag is het prima weer! We kunnen dan zelfs in kort-kort op pad. Er staat wel een pittige wind maar dat maakt de echte Friese ervaring compleet. Noord-Friesland kenmerkt zich door de rustige wegen met wijdse uitzichten. De schattige kleine terpdorpjes waar je om de zoveel kilometer doorheen fietst. maken het compleet. Eenmaal aangekomen bij de Waddenzee, genieten we van het uitzicht op Terschelling en over het wad alvorens langs de dijk richting Holwerd geblazen te worden. Daar stoppen we even op de pier, waar we net op tijd zijn om de boot richting Ameland uit te zwaaien. De route vervolgt richting Dokkum, waar we even stoppen om op te laden voor de terugweg met een lunch. Hier wacht ons nog een pittige 50km met de welbekende Dutch Mountains. Dus ook al staan er geen hoogtemeters op de route, de wind compenseert hier dubbel en dwars voor vandaag. 

Op naar Zuid-Oost Friesland

De derde fietsdag gaan we richting Zuid-Oost Friesland voor een rit langs de Friese meren en het IJsselmeer. Ook hier weer veel grasland met bloeiende pinksterbloemen, weide- en roofvogels, en bloesem aan de bomen. Bij het IJsselmeer is er zelfs wat glooing in het landschap voor echte hoogtemeters. Bij Stavoren draaien we de dijk langs het IJsselmeer op. Hier hebben we wind mee dus daar kunnen we even uitrusten richting de lunch bij Paviljoen ’t Mar bij Mirns. Een absolute aanrader waar je heerlijk in de zon op het terras kan zitten terwijl je geniet van het uitzicht. Bij goede wind is het een kleurrijk geheel met kites. Dit strand is een van de Friese kitespots langs het IJsselmeer. Onze laatste stop is het Woudagemaal. Dit speelt een belangrijke rol bij de Friese waterhuishouding ondanks dat het al meer dan 100 jaar oud is! Een bijzonder gezicht, ookal staat het niet onder stoom vandaag. 

Heerlijk weekend

Eenmaal weer aangekomen bij het huisje is het tijd om de spullen weer in te pakken. We zeggen iedereen gedag te! Het is een absolute aanrader om met je vriendengroep is een huisje te huren. Je kunt er lekker op uit gaan met de fiets . Je kunt met een lekker zonnetje door het Friese landschap te kronkelen. Absoluut voor herhaling vatbaar volgens ons!

Wil je nog meer routes leren kennen rondom het park en in het Friese Land? Dan kun je op de site van Visit Frieslan genoeg informatie vinden over routes!

Wil jij ook een weekend of mid-week fietsen in Friesland? Boek dan jouw verblijf bij dit prachtige Waterpark in Terherne, PAL aan het Sneekermeer.

Dit artikel is onderdeel van onze samenwerking met Landal GreenParks waarin we 12 provincies aandoen in 12 maanden en daarmee 12 parken bezoeken. Zie ook deze artikelen:

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024