LIV INTRODUCEERT NIEUWE MTB: PIQUE ADVANCED 29

Het dames fietsenmerk LIV (onderdeel van GIANT) lanceert haar nieuwe crosscountry mountainbike, de nieuwe versie van de Pique Advanced 29 MTB. Deze prestatiegerichte crosscountry mountainbike is geoptimaliseerd voor efficiëntie en controle en voldoet aan alle eisen voor de moderne wedstrijdparcoursen.

Meer vrouwen op de fiets

Liv, het fietsenmerk dat zich inspant om meer vrouwen op de fiets te krijgen, lanceert de nieuwe Pique Advanced 29. De derde generatie van deze prestatiegerichte crosscountry mountainbike is gemaakt voor wedstrijdrijders en excelleert op zowel technische als snelle parcoursen, waarbij efficiënte krachtoverdracht wordt gecombineerd met nauwkeurige controle. Belangrijke updates zijn onder meer:

  • verminderd gewicht
  • verbeterde stijfheid
  • betere geometrie
  • introductie van FlexPoint Pro Suspension Technology

Opwinding alom

“Het is een opwindend nieuw tijdperk voor XC-races nu de parcoursen steeds technischer worden. Liv staat voorop in de ontwikkeling van fietsen die deze verandering ondervangen,” aldus Ludi Scholz, Global Off-road & Gravel Category Manager bij Liv. “De Pique Advanced 29 is de ideale fiets voor elke vrouw die haar grenzen verlegt in races, van lokale evenementen tot het wereldbekerpodium. We zijn er niet alleen om gelijke tred te houden met de huidige ontwikkelingen, maar ook om de volgende generatie vrouwelijke renners te inspireren en uit te rusten om deze veeleisende parcoursen te overwinnen en impact te maken in de sport.”

Alles is beter!

De nieuwe Pique Advanced 29 kent aanzienlijke verbeteringen in ontwerp en gebruikte technieken. Zo is het hoogwaardige carbon van het frame opgewaardeerd naar een nog lichter materiaal, bijna 300 gram winst in gewicht oplevert (297 gram om precies te zijn). De buizen zijn opnieuw ontworpen, bevatten minder materiaal en zodoende weegt de fiets ook minder. Bovendien zorgen de bredere, vierkante buizen voor meer stijfheid, wat zorgt voor een effectievere krachtoverdracht.

In zijn nieuwste versie maakt de Pique Advanced 29 serie de overgang van de vorige generatie Maestro Suspension Technology naar de efficiëntere en lichtere FlexPoint Pro Suspension Technology. Deze nieuwe veertechnologie biedt een gepatenteerd linkage-driven single pivot ontwerp dat effectief krachten isoleert, wat leidt tot verbeterde controle en verhoogde tractie. Rijders zullen minder snel vermoeid raken en consistent kracht kunnen leveren, waardoor ze zelfverzekerd en snel zowel uitdagende beklimmingen als technische afdalingen kunnen aanvallen. De FlexPoint Pro vering levert 115 mm soepele, actieve achtervering om vermogen en tractie te maximaliseren over veelzijdig en uitdagend terrein. Gecombineerd met een vlakkere balhoofdhoek en 120 mm voorvering, zorgt deze opstelling voor superieure handling op technische afdalingen.

Complex parcours

Om te voldoen aan de eisen van de toenemende technische complexiteit van XC-parcoursen, heeft Liv de geometrie van de Pique Advanced 29 geoptimaliseerd. Een steilere zitbuishoek verhoogt de trapefficiëntie en een vlakkere balhoofdbuis is bedoeld voor betere prestaties en controle in de afdalingen. De langere reach betekent een agressievere rijpositie vanwege een lagere lichaamspositie, en een kortere chainstay maakt de fiets nog wendbaarder en responsiever. Deze upgrades zorgen ervoor dat de Pique Advanced 29 Liv’s meest capabele XC-fiets tot nu toe is.

Maar er is meer

Andere belangrijke upgrades zijn onder meer een extra set framebevestigingen onder de bovenbuis op maten S, M en L, waardoor het bevestigen van een bidonhouder of andere accessoires mogelijk is. De toevoeging van nieuwe, geïntegreerde kabelvoering biedt een strakke uitstraling en soepelere prestaties voor derailleur-, rem- en dropperkabels. De gloednieuwe Giant/MRP-kettinggeleider verkleint de kans op kettingproblemen tijdens ritten op ruw, technisch XC-terrein. Extra framebescherming is toegevoegd aan de onderbuis en chainstay om schade te voorkomen en een stille en veilige rit te garanderen.

De volgende Pique-modellen zijn beschikbaar in de Benelux:

  • Pique Advanced 29 0 (adviesverkoopprijs € 12.999)
  • Pique Advanced 29 2 (adviesverkoopprijs € 5.399)
  • Pique Advanced 29 3 (adviesverkoopprijs € 4.799)

wil jij ook gaan MTB-en? Lees dan ons artikel met tips waar je kunt beginnen!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024