Liv, grassroots camp, Malou Eisen

Nederlandse Malou Eisen in nieuw Grassroots Programma Liv Cycling en Liv AlUla Jayco

LELYSTAD – 8 MEI 2024 – Liv Cycling biedt in samenwerking met het Continental Team van Liv AlUla Jayco via het Grassroots Programma een prachtige kans aan fietssters die prof willen worden. Vier getalenteerde gastwielrensters krijgen tijdens een trainingskamp in Nederland (9 – 15 mei) alle gelegenheid om zichzelf te bewijzen. Een van de geselecteerde rijdsters is de Nederlandse Malou Eisen (24) uit de omgeving Zwolle.

De andere drie talenten zijn Gabriela López (Colombia, 21 jaar), Lotte Borremans (Finland, 15 jaar) en Niamh Murphy (Verenigd Koninkrijk, 18 jaar). Zij zijn gescout via het wereldwijde netwerk van Liv Cycling, dat profielen en fysieke data van mogelijke kandidaten deelde met de coaches en trainers van Liv AlUla Jayco. Het kwartet werd op basis van hun potentieel gekozen uit vele inzendingen. Tijdens hun verblijf in Nederland volgen de vier uitverkorenen een professioneel trainingskamp. Op het programma staan workshops over uitrusting en voeding, duurtrainingen en herstelritten. De vier talenten ondergaan ook testen, waardoor de coaches een nog betere indruk krijgen van hun fysieke capaciteiten.

Nog beter presteren met goede begeleiding

“We weten dat atleten die zich willen ontwikkelen vele malen beter presteren met hulp van professionele coaches en trainers”, zegt Phoebe Liu van GIANT (merkhouder van LIV). “Hoewel de ondersteuning essentieel is voor aspirant-profwielrensters, hebben zij die vaak niet tot hun beschikking in de thuisomgeving. Soms zijn de kosten te hoog. Liv vindt het belangrijk om drempels te verlagen. Om die reden hebben we in samenwerking met Liv AlUla Jayco’s Continental Team het Grassroots Programma voor jonge vrouwen gelanceerd. Na de eerste editie zullen we dit programma blijven promoten en uitbreiden om meer vrouwen over de hele wereld te ondersteunen op weg naar een loopbaan als wielerprof.”

Beperkte kansen ambitieuze atletes

In veel delen van de wereld zijn de kansen voor atleten met ambities beperkt. Voor jonge vrouwen en meiden zijn die doorgaans nog kleiner. Het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn gemiddeld genomen goed vertegenwoordigd in het profpeloton. Echter er zijn er veel minder atleten uit Colombia en Finland in het (vrouwen)wielrennen actief. Om deze reden waren Liv Cycling en de coaches en trainers van Liv AlUla Jayco erg blij met de aanmeldingen van talenten uit deze contreien.

“In onze visie op de toekomst van het professionele vrouwenwielrennen is er plaats voor talent van over de hele wereld”. Aan het woord is Cassondra Spring, Liv Global Brand Manager. “Het Grassroots Programma biedt een kans om aanstormende talenten te ontdekken met dank aan onze vertrouwde partners die zich sterk voor hen maken. We vinden het geweldig dat we een trainingskamp van een week kunnen voorschotelen. Er is veel ruimte voor opleiding, coaching en feedback, wat de jonge rensters verder helpt in hun streven om op een dag professioneel te koersen.”

Enthousiasme alom over nieuw programma

Eric van den Boom, GM van het Liv AlUla Jayco Continental Team, heeft het Grassroots Programma is enthousiast. Dit initiatief is volgens hem een waardevolle aanvulling op het uitgebreide ecosysteem dat GreenEDGE Cycling binnen het vrouwenwielrennen heeft opgebouwd. Talentontwikkeling was al een belangrijke pijler en krijgt nog meer nadruk met de komst van het Grassroots Programma.

“We willen graag meer focus leggen op scouting binnen het totale systeem”, zegt Van den Boom. “Met het Grassroots Programma creëren we een professioneel platform waar vrouwen de kans krijgen om zich in de kijker te rijden. Liv Cycling is wereldwijd actief. We bereiken door onze samenwerking nog meer vrouwen, ook in landen die traditioneel geen wielercultuur hebben. Dit past heel goed bij ons gezamenlijke doel om vrouwenwielrennen toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.”

Na afloop van het trainingskamp zullen Liv Cycling en Liv-AlUla-Jayco’s Continental Team de ervaringen van de vier renners delen. Er is dan mogelijk een vervolg met als ultieme uitkomst een profcontract bij Liv-AlUla-Jayco. . 

Nieuwe ronde nieuwe kansen?

Nu deze vier dames zijn geselecteerd rijst bij velen de vraag: maar maak ik dan misschien ook een kans? Het antwoord is: jazeker! De ‘scouts’ van Liv en het Liv Alula Jayco team zijn volop actief en er komt, volgens de woordvoerder van het team, nog een nieuwe ronde van het grassroots camp aan. Dat betekent dat talentvolle dames nog meer kans krijgen om zich te bewijzen voor een mogelijk vervolg met het team. Wordt vervolg dus!

Beter worden?

Meer weten over trainen en beter worden? begin dan eens met deze artikelen:

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024