Op weg naar The Ride 2024: nieuwe blog op ZijWielrent

Bij ZijWielrent delen we graag verhalen die inspireren en die jou motiveren om ook de fiets te pakken. Verhalen van andere dames op de fiets, die een mooi avontuur aangaan, of zichzelf een mooi doel gesteld hebben en daar naartoe werken. In die geest beginnen we met een nieuwe blogserie. In een tweewekelijkse blog neemt Astrid (introductie volgt zo) ons op weg naar The Ride 2024. Dit fantastische event, een 8-daagse etappekoers, met finish op de Cauberg, heeft elk jaar een andere (bekende) startplaats, met dit jaar de Ventoux.

Op weg naar The Ride 2024, Astrid Smidt

Op weg naar The Ride 2024 | Even voorstellen | 15 december 2023

Nog 24 weken….

Over een ruim half jaar is het zover, de start van The Ride Ventoux. Ik fiets dan samen met 300 fietsfanaten in 8 etappes van de Mont Ventoux naar de Cauberg. Zo’n 1.300 kilometers en 17.000 hoogtemeters krijgen we voor de wielen. Een prachtig event, waarvan ik in 2018 al heb mogen proeven. Italië was toen het land van vertrek met de Stelvio als eerste graadmeter. Het smaakte naar meer. 

Wie is die ik? 

Ik ben de Brabantse Astrid Smidt, 45 lentes jong en moeder van twee pubers. Gelukkig getrouwd met mede fanatiek hobby wielrenner Erik. Opgegroeid met ‘het bord op schoot’ en kan de Sportjournaal tune dromen. Als kind, tiener en twintiger actief op het hockeyveld en op de tennisbaan. Droomde van een carrière à la Steffi Graf. Na de komst van de kinderen en aangestoken door manlief overgestapt op het makkelijker planbare fietsen. Nam inmiddels twee keer deel aan de Marmotte, reed in 2018 The Ride Stelvio, fietste in 2023 de Amstel Gold Race en rijdt haar trainingsrondjes of toertochten met een vriendenclub, wielerclub of solo. 

(tekst gaat verder na de afbeelding)

Op weg naar The Ride 2024

Volg me op mijn pad naar The Ride

De komende tijd ga ik je meenemen op mijn pad naar The Ride 2024. Hoe ga ik ervoor zorgen die 8 lange etappes met veel hoogtemeters weggetrapt te krijgen, er ook nog van te genieten én mezelf ten opzichte van 2018 te verbeteren. Rekening houdend met het feit dat ik niet gezegend ben met het talent van M. Vos of A. van Vleuten, maar wél in het bezit ben van een gezond portie doorzettingsvermogen, jarenlange fietservaring én de wil en drive mezelf uit te dagen. 

Stap 1: Bel een persoonlijk wielercoach. Daarover de volgende keer meer!

Wil jij meer weten over de Mont Ventoux? Lees dan op ons partnerplatform CyclingDestination over de ‘Kale Berg’.

Lees ook het blog van Janneke over haar voorbereiding op The Ride en vergelijkbare lange tochten.

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

3 reacties

  1. Hallo As (mag me als trotse vader toch zo wel uiten) leuk dat je middels dit platvorm je ons deelgenoot kunt maken van jouw geplande fietstocht. Ga er van genieten!!!

  2. Met zo’n staat van dienst en tijdige voorbereiding ga je The Ride probleemloos fietsen en er enorm van genieten! Geweldig vooruitzicht Astrid!:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024