Hoi, leuk dat je komt kijken! In 2007 ben ik begonnen met wielrennen. In een fietswinkel wist een verkoopster me te verleiden om een proefritje te maken op een mooie azuurblauwe Koga en sindsdien ben ik verkocht.

Ik heb nooit bij een vereniging gezeten of wedstrijden gereden. Ik fietste altijd samen met mijn vader of alleen, genietend van de vele prachtige fietsroutes in de omgeving van het Brabantse dorp Reusel waar ik vandaan kom.

Wielrennen is mijn passie en ik vertel er graag over.

Sinds 2012 woon ik in Breda. Omdat ik er de weg niet kende, heb ik mijn vriend (inmiddels man) Bart overgehaald om ook eens een rondje op de racefiets te proberen. Kort daarna kocht hij zijn eerste racefiets en sindsdien fietsen we samen. Meestal rijden we gewoon een rondje rondom Breda, al verkennen we ook geregeld mooie routes elders in Nederland en in het buitenland. Het is heerlijk om deze hobby samen te kunnen beleven!

Inmiddels ben ik toe aan mijn derde racefiets, een prachtige Basso Venta. De opvolger van mijn Koga, een Trek Madone 3.1, gebruik ik als winterfiets.

Wielrennen route kempen

Artikel in het Eindhovens Dagblad van 13 augustus 2016 over Zijwielrent.nl en mijn fietsroutes door de Brabantse Kempen.

Schrijven

Naast wielrennen schrijf ik graag, ik ben journalist en freelance tekstschrijfster. Ik schrijf onder meer voor Wielrenblad magazine en natuurlijk op Zijwielrent.nl. Met mijn verhalen en tips hoop ik anderen te inspireren om ook te gaan wielrennen of er nog meer plezier aan te beleven. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen, laat weten wat je denkt!

Groetjes Janneke Scheepers

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

21 Reacties

 • Leuk blog Janneke. Mijn vrouw en ik hebben om sommige verhalen smakelijk gelachen en met andere verhalen weer wat geleerd. Bedankt!

  • Hoi Leon,

   Wat leuk dat jullie mijn blog volgen en heel fijn om te horen dat jullie er plezier aan beleven. Mochten jullie graag over een bepaald onderwerp meer willen lezen dan verdiep ik me er graag in. Ik heb nog veel verhalen in de pijplijn dus blijf mijn blog in de gaten houden!

   Groetjes Janneke

 • Dacht toch maar eens even op je site/blog kijken. Fijn ook om te zien dat mijn oude Tacx (haat dat ding) goed gebruikt word. Leuk ook al die tips die je geeft. Ga vaker kijken en hopelijk snel eens een rondje fietsen. Jullie nu lekker bijkomen van koerse in de Ardennen.

  Groeten Miss Anna Bianchi

  • Hoi Anna,
   Bedankt, leuk dat je mijn blog hebt gecheckt, en samen een rondje fietsen, gaan we zeker doen!
   Groetjes Janneke

  • Hoi Bart, zeker doen! Om me heen zie ik steeds meer koppels die samen gaan fietsen, het is ook zo leuk. Ook complimenten voor jouw blog trouwens! Groetjes Janneke

 • Hallo Janneke,
  Met interesse heb ik je artikel in BD gelezen, waarin je fiets(t)ers uitnodigt voor de ‘gezelligheidswielertocht’ in de Kempen. Als vereniging zijn we al een aantal jaren bezig om meer dames en meiden op de fiets te krijgen en dat gaat steeds beter. Gezelligheid staat ook bij ons bovenaan en daarvoor hebben we sinds vorig jaar een nieuw evenement voor opgezet, namelijk een MTB Nightride, genaamd “Cross the Border”. Dit jaar wordt hij gehouden op zaterdag, 24 september en in Baarle-Nassau(NL) en Baarle-hertog (B). Het is in de buurt, dus misschien wil je hiervoor ook wat reclame maken. Bij voorbaat dank voor je medewerking

  • Hoi Joan, goed te horen dat jullie steeds meer vrouwen enthousiast weten te krijgen voor het sportief fietsen! Met Zijwielrent.nl richt ik me enkel op wielrennen, met MTB heb ik weinig ervaring. Een artikel of promotie voor een MTB-tocht past dan ook niet bij mijn website. Ik heb jullie event wel gevonden op Facebook (https://www.facebook.com/events/1035733133141609/) en er een paar dames ervoor uitgenodigd van wie ik weet dat ze MTB rijden. Veel succes en plezier met jullie tocht!

 • Hoi Janneke,
  Wil mijn man en ik volgen je site al een hele tijd. Zijn hier op geattendeerd door jouw vader. Ontzettend leuk om je blogs te volgen en wat heerlijk dat je jouw passie behalve met je man ook met je vader kan delen.
  Was verrast toen jouw pa gisterenmorgen met een pakketje bij ons aan de deur stond. Super blij mee. Dank je wel. Wij hopen nog veel van jouw mooie blogs te mogen genieten.
  Groetjes van 2 fans uit Reusel

  • Hoi Tiny, leuk dat jullie mijn blog volgen! Hopelijk passen de broeken goed, dan kunnen jullie Zijwielrent.nl mooi uitdragen in Reusel en omstreken. Ik blijf zeker doorgaan met verhalen schrijven, want er komen nog genoeg bijzondere fietservaringen aan. Bedankt!

 • Hallo Janneke,
  Ik ben een paar maanden geleden begonnen met racefietsen. Dus helemaal van nul beginnen. Ben al 45 en wil sportiever door het leven gaan 😉 Jouw site heeft mij al goed geholpen wat tips en motivatie betreft, echt leuk om je te ontdekken. Ik bewonder jouw gedrevenheid en motivatie, en leuk om je ervaringen mee te beleven. Mijn vriend is ook een amateur fietser, zo een paar keer per jaar 😉 maar ik zou er graag meer uithalen. Binnen een 3 tal weken gaan we met een groep 4 dagen fietsen op Corsica, ik ben totaal niet voldoende getraind, alhoewel we al in de Ardennen gaan fietsen hebben en toch wat beklimmingen hebben gedaan en ik toch wel op een heel klein verzet, heel traag naar boven ben geraakt. (tss 17% en 18%). Ik heb al je tips voor het klimmen al gelezen en bedankt daarvoor! Indien je nog enkele tips kan meegeven om me de laatste 3 weken klaar te stomen voor Corsica laat me die gerust weten 😉 Groetjes vanuit België

  • Leuk zeg! Een enorm compliment, bedankt! Je bent zo te lezen al een heel potje aan het klimmen en zeer hoge stijgingspercentages schrikken je niet af. Dat is een goed signaal. Wat betreft de jouw voorbereiding voor Corsica: je kunt niet zo heel veel doen in drie weken. Je zou een paar keer bloktrainingen kunnen doen (om je hartslag omhoog te brengen en je vorm wat verder aan te scherpen) afgewisseld met een paar lange duurritten. Neem uiteraard vooral genoeg rust zodat je niet vermoeid aan je ritten in Corsica begint. De beklimmingen kunnen lang zijn, dus in een rustig tempo aan de klimmetjes beginnen en eens meemaken wat een lange beklimming met je doet. Blijf zo ver mogelijk onder je max, want nergens kun je rusten en de spanning staat altijd op je benen totdat je over de top rolt. Mocht je nog niet moe genoeg zijn, dan kun je de volgende beklimming altijd nog een beetje sneller op fietsen.;) Verder veel drinken, zodat je geen kramp in je benen krijgt en goed gehydrateerd blijft. Isotone sportdrank helpt daarbij. Het zal er wel warm zijn. Succes en vooral: geniet!

 • Beste Janneke,
  Ik wil op 1 juli de Dolomieten marathon gaan fietsen met mijn zoon
  Is er een schema ter voorbereiding die ik kan gebruiken.
  Op internet staat heel veel aan schema,s maar wat is een handig schema
  Ik begrijp wel dat met een hartslagmeter trainen wel effectief is
  Heb net een Tacx neo aangeschaft voor in de avond om te fietsen
  Misschien heb je een schema en advies om effectief te trainen voor deze uitdaging
  Woon in de buurt van Breda

 • Nou ik dan ook maar,
  Ik 67 jaar een ouwe ***alweer 😉 en ik ben weer begonnen na +- 43 jaar.
  Voor heen veel gereden met een Gazelle racer bij de plaatselijke tourclub de Peddelaars.
  Alleen de fietsen zijn wel een tikkeltje veranderd, ik heb nu een Giant vol carbon (2 hands) het is net na het ene en het ander afgesteld te hebben, dat ik helemaal geen fiets fiets , maar loop ik, zwalk van de ene naar de andere kant, vroeger toeclips, nu schoen die je er in moet klikken, probeer dat maar eens na 43 jaar.
  Bij diverse forums mijn (mannen inzicht) weer iets opgehaald, toch maar na een vrouwen site/blog, veel af gezeik e.d waarschijnlijk haantjes gedrag, en…ik kan beter met vrouwen dan met mannen.
  Ik ga donderdag een tocht met mijn Dochter maken, en mijn schoonzoon gaat ook mee, hij een berg biker, en zij een wielrenster.
  De blog van jou Janneke heb ik al meer uitgehaald dan bij al die kerels, sorry mannen, maar ik ben nu eenmaal een vrouwen mens, wat zou dat heerlijk zijn, nooit geen oorlog meer, nooit geen politieke gezeur meer, en nog veel meer, ze zijn veel slimmerrrrr na 45 jaar huwelijk alleen maar feest.
  Ik ga de komende tijd jou en je man veel volgen.
  Voorbeeld, die kerels hebben het altijd over tand wielen, een fiets heeft geen tandwielen, mijn monteurs hart draait zich om, en dat is geen pretje 😉
  Een Fiets van 100 jaar oud, of nu de beste carbon fiets heeft ketting wielen.
  Alleen een elektrische fiets heeft Kettingwielen en Tandwielen.
  Wat ook nog zou kunnen is een getande snaar, getande snaar wielen.
  zo, even chillen, Wist je janneke dat er nu op youtube een fimpje gaat over een Duits makelij, Cube geloof ik, die een rond voor blad vervangen heeft voor een ovaal ? moet je zien, de constructie is fenomenaal , maar ziet er niet uit, je heb steeds het gevoel dat de fietser op en neer gaat van zijn zadel, maar de kracht overbrenging is 13 % minder ! ?
  Kijk maar eens .
  Groeten van Geert.

  • Hoi Geert, wat een leuk persoonlijk verhaal heb je geschreven! Goed dat je het fietsen weer hebt opgepakt en daar nu samen met je dochter en schoonzoon van kunt genieten. Ik kan me inderdaad voorstellen dat de veranderingen groot zijn. Maar fietsen blijft fietsen natuurlijk.
   Ik ben blij dat je wat hebt aan de tips op mijn blog. Ze komen niet alleen uit mijn koker hoor. Als ik iets niet weet, interview ik trainers en deskundigen die het wel weten. Mijn man Bart draagt ook bij met technische kennis en veel enthousiasme. Grappig trouwens dat je begint over die ovaalvormige bladen. Ik ben daar erg benieuwd naar, zou het echt zo’n verschil maken? Ik zou het best eens willen uittesten. Veel plezier met het fietsen! Groetjes Janneke

 • Hoi Janneke, wat het kracht verschil was had ik niet zo snel gezien.
  Ik was verwonderd, het is 30% ipv 15%.
  Die gast https://www.youtube.com/watch?v=5Nvv8zT4pE8&feature=youtu.be
  Hij heeft het over een hele dure fiets, ik ga met mijn fiets ook niet naar appie Hein, toch ?
  En het onder houd ? ik zou de vastloper bij de trap as wel eens willen zien, hapt hij gewoon stukken stof uit je broek? of ga je op je plaat.
  En het geluid waar hij het overhad……….wil ik dat wel horen.
  By the way, ik heb een Giant elektrische fiets met twee accus goed voor 140 km,tjes.
  Als ik dan met mijn schat fiets, ga ik op de electro , zij wil niet elektrisch, zei zegt altijd onder het fietsen, ik ben een bikkel ! ik schaam mij diep.
  Ik geloof dat ik haar (het is ook nog een dames fiets) maar even apart zet, en wacht tot ik iets ouder ben.
  Wij schelen mekaar maar een jaar, en het planeten verschil is toch Venus / Mars, dat zal het wel zijn denk ik.
  Groeten, ook aan je man (Mars)

 • Hoi Janneke,

  Wat een leuke blog heb jij! Ik herken mezelf ook echt in jouw verhalen. Hoe de liefde voor de fiets ontstond en inmiddels bijna uitgroeit tot een verslaving. Ik reed al een paar jaar op de MTB en afgelopen winter ook steeds fanatieker toertochten in de omgeving van Breda. Met een mega-oude fietsbroek en een thermobroek er overheen (haha). Waarop een vriend met opgetrokken wenkbrauwen tegen me zei: “waarom geven vrouwen zoveel geld uit aan kleren, maar rijden ze duidelijk minder gesoigneerd rond op de fiets als mannen?” Wat tot mijn verbazing ook echt klopt. Daar heb ik dus wat verandering in aangebracht 🙂 Hij enthousiasmeerde me om ook meer op de weg te gaan fietsen. En na een geweldige week fietsen op een gehuurde Pinarello in Lucca (IT) dit voorjaar heb ik deze zomer mijn stalen ros in Nederland inmiddels ook vervangen door een Pinarello Gan Disk, waar ik supertrots op ben. Het liefst fiets ik elke dag, maar in de praktijk wordt het vaak 1-3 keer per week. Ik merk dat ik meer wil en kan fietsen dan mijn fietsende vriendinnen. Afgelopen week ben ik alleen met mijn tent en fiets gaan kamperen in Zuid-Limburg; heerlijke tochten gemaakt. Daarom ben ik op zoek naar een leuke club in Breda waar ik mee kan fietsen, waar ik mijn duurvermogen en techniek (bochten, peloton rijden, etc) kan verbeteren en mensen met wie ik de liefde voor de fiets kan delen. Dat kan een vrouwenclub zijn, maar hoeft niet. Ik wil wel echt heel graag beter worden om steeds langere ritten te kunnen maken. Eigenlijk net als wat jij doet met je vriend. Omdat ik een single moeder ben, ben ik helaas beperkt in mijn dagen: maandag, dinsdag en om de week in het weekend zou ik kunnen. Wat zou je mij adviseren?

  Groetjes Shaula

 • Hallo Janneke, ben bij toeval op Zijwielrent terecht gekomen. Maar wat een goed en leuk blog met écht veel info voor ons liefhebbers.
  Zelf ben ik 68 jaar en fiets pas zo’n 12 jaar, na hartinfarct in 2006. Op aanraden van cardioloog en onder support van mijn schoonzoon(toen nog actief wielrenner in clubverband) koos ik voor duursport fietsen. Mijn eerste fiets was een BH, met triple shimano 105 en flatbar. Na een jaar overgestapt op een racefiets, Cube, inmiddels extra verknocht geraakt aan de techniek van de fietsen zelf. De Cube uit 2008 is in de loop der jaren door mij diverse malen ge-upgrade. inmiddels was alleen het frame nog origineel.
  Sinds vorig jaar zomer ben ik van redelijk fanatieke fietsen (alle seizoenen) sterk teruggevallen naar een incidentele fietser en merkte ik dat direct aan mn conditie, gewicht toename enz. Sinds dir voorjaar ben ik weer begonnen met rustige opbouw en heb er weer veel plezier in, sinds een week de Cube verkocht en nieuwe fiets aangeschaft. Toch weer ultra licht carbon, met carbon voorvork, volledige 105 afmontage (altijd goed bevallen) semi compact, 11speed, merk Sensa. In mn hart had ik misschien wel voor full carbon willen gaan of ultegra afmontage maar aanschaf prijs schrok mij toch af en heb altijd prima met alu frame uit de voeten gekund. Geniet weer met volle teugen van het fietsen en het knutselen en onderhoud aan de fietsen van zoon en schoonzoon, dus ook de Sensa zal binnenkort wel n upgrade krijgen.
  Ga vooral zo door met jou mooie verhalen, artikelen en tips, heerlijk om te lezen,
  Gr. Gerrit

 • Hoi Janneke,
  Ik ben Gerard Hendriks 63 jaar jong
  En na 5 jaar geen cyclo meer te hebben gefietst (wel the ride 2017)
  Ga ik 2019 het maar weer eens proberen
  De marmotte Pyreneeën
  Ik las ergens dat jij die ook hebt gefietst ,(grote klasse)
  Ben benieuwd naar tips voeding ed
  Ervaring met Robert en Esther en vooral ,heb je ook een schema voor zo,n monster?
  Met sportieve groet
  Gerard Hendriks

  • Hoi Gerard, als jij The Ride 2017 (mooie editie!) hebt gefietst, dan gaat de Marmotte Pyreneeën zeker ook wel lukken. Het is een schitterende tocht. Komend jaar is de finish weer op de steile Hautacam, dus dat is flink doorbijten op het einde. Afgelopen jaar was de finish op Luz Ardiden, de finish wordt zo om het jaar afgewisseld.

   Wat betreft mijn ervaring met Robert en Esther: ik heb nu 2x de Marmotte Alpes gereden en 2x de Marmotte Pyrenées, steeds met gebruik van hun bevoorradingsarrangement. En 3x met een trainingsweek erbij. Altijd naar volle tevredenheid. In de Pyreneeën was ik erbij als fietsbegeleider, ook komend jaar zal ik er weer zijn. Dus misschien gaan we elkaar nog zien dan!

   Hier alvast wat tips voor eten tijdens de Marmotte https://www.zijwielrent.nl/eten-tijdens-een-granfondo-met-een-voedingsschema/ en hier zijn wat tips over het maken van een tijdschema voor in de tocht: https://www.zijwielrent.nl/8-tips-om-goud-fietsen-tijdens-la-marmotte/. Tour de Vacance mailt je ook de nodige tips. Succes met de voorbereidingen! Groetjes Janneke

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.