Janneke Scheepers, Zijwielrent.nl

Over mij

Hoi, leuk dat je komt kijken! In 2007 ben ik begonnen met wielrennen. In een fietswinkel wist een verkoopster me te verleiden om een proefritje te maken op een mooie azuurblauwe Koga en sindsdien ben ik verkocht.

Ik heb nooit bij een vereniging gezeten of wedstrijden gereden. Ik fietste altijd samen met mijn vader of alleen, genietend van de vele prachtige fietsroutes in de omgeving van het Brabantse dorp Reusel waar ik vandaan kom.

Wielrennen is mijn passie en ik vertel er graag over.

Sinds 2012 woon ik in Breda. Omdat ik er de weg niet kende, heb ik mijn vriend (inmiddels man) Bart overgehaald om ook eens een rondje op de racefiets te proberen. Kort daarna kocht hij zijn eerste racefiets en sindsdien fietsen we samen. Meestal rijden we gewoon een rondje rondom Breda, al verkennen we ook geregeld mooie routes elders in Nederland en in het buitenland. Het is heerlijk om deze hobby samen te kunnen beleven!

Inmiddels ben ik toe aan mijn derde racefiets, een prachtige Basso Venta. De opvolger van mijn Koga, een Trek Madone 3.1, gebruik ik als winterfiets.

Wielrennen route kempen

Artikel in het Eindhovens Dagblad van 13 augustus 2016 over Zijwielrent.nl en mijn fietsroutes door de Brabantse Kempen.

Schrijven

Naast wielrennen schrijf ik graag, ik ben journalist en freelance tekstschrijfster. Ik schrijf onder meer voor Wielrenblad magazine en natuurlijk op Zijwielrent.nl. Met mijn verhalen en tips hoop ik anderen te inspireren om ook te gaan wielrennen of er nog meer plezier aan te beleven. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen, laat weten wat je denkt!

Groetjes Janneke Scheepers

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

14 Reacties

 • Leuk blog Janneke. Mijn vrouw en ik hebben om sommige verhalen smakelijk gelachen en met andere verhalen weer wat geleerd. Bedankt!

  • Hoi Leon,

   Wat leuk dat jullie mijn blog volgen en heel fijn om te horen dat jullie er plezier aan beleven. Mochten jullie graag over een bepaald onderwerp meer willen lezen dan verdiep ik me er graag in. Ik heb nog veel verhalen in de pijplijn dus blijf mijn blog in de gaten houden!

   Groetjes Janneke

 • Dacht toch maar eens even op je site/blog kijken. Fijn ook om te zien dat mijn oude Tacx (haat dat ding) goed gebruikt word. Leuk ook al die tips die je geeft. Ga vaker kijken en hopelijk snel eens een rondje fietsen. Jullie nu lekker bijkomen van koerse in de Ardennen.

  Groeten Miss Anna Bianchi

  • Hoi Anna,
   Bedankt, leuk dat je mijn blog hebt gecheckt, en samen een rondje fietsen, gaan we zeker doen!
   Groetjes Janneke

  • Hoi Bart, zeker doen! Om me heen zie ik steeds meer koppels die samen gaan fietsen, het is ook zo leuk. Ook complimenten voor jouw blog trouwens! Groetjes Janneke

 • Hallo Janneke,
  Met interesse heb ik je artikel in BD gelezen, waarin je fiets(t)ers uitnodigt voor de ‘gezelligheidswielertocht’ in de Kempen. Als vereniging zijn we al een aantal jaren bezig om meer dames en meiden op de fiets te krijgen en dat gaat steeds beter. Gezelligheid staat ook bij ons bovenaan en daarvoor hebben we sinds vorig jaar een nieuw evenement voor opgezet, namelijk een MTB Nightride, genaamd “Cross the Border”. Dit jaar wordt hij gehouden op zaterdag, 24 september en in Baarle-Nassau(NL) en Baarle-hertog (B). Het is in de buurt, dus misschien wil je hiervoor ook wat reclame maken. Bij voorbaat dank voor je medewerking

  • Hoi Joan, goed te horen dat jullie steeds meer vrouwen enthousiast weten te krijgen voor het sportief fietsen! Met Zijwielrent.nl richt ik me enkel op wielrennen, met MTB heb ik weinig ervaring. Een artikel of promotie voor een MTB-tocht past dan ook niet bij mijn website. Ik heb jullie event wel gevonden op Facebook (https://www.facebook.com/events/1035733133141609/) en er een paar dames ervoor uitgenodigd van wie ik weet dat ze MTB rijden. Veel succes en plezier met jullie tocht!

 • Hoi Janneke,
  Wil mijn man en ik volgen je site al een hele tijd. Zijn hier op geattendeerd door jouw vader. Ontzettend leuk om je blogs te volgen en wat heerlijk dat je jouw passie behalve met je man ook met je vader kan delen.
  Was verrast toen jouw pa gisterenmorgen met een pakketje bij ons aan de deur stond. Super blij mee. Dank je wel. Wij hopen nog veel van jouw mooie blogs te mogen genieten.
  Groetjes van 2 fans uit Reusel

  • Hoi Tiny, leuk dat jullie mijn blog volgen! Hopelijk passen de broeken goed, dan kunnen jullie Zijwielrent.nl mooi uitdragen in Reusel en omstreken. Ik blijf zeker doorgaan met verhalen schrijven, want er komen nog genoeg bijzondere fietservaringen aan. Bedankt!

 • Hallo Janneke,
  Ik ben een paar maanden geleden begonnen met racefietsen. Dus helemaal van nul beginnen. Ben al 45 en wil sportiever door het leven gaan 😉 Jouw site heeft mij al goed geholpen wat tips en motivatie betreft, echt leuk om je te ontdekken. Ik bewonder jouw gedrevenheid en motivatie, en leuk om je ervaringen mee te beleven. Mijn vriend is ook een amateur fietser, zo een paar keer per jaar 😉 maar ik zou er graag meer uithalen. Binnen een 3 tal weken gaan we met een groep 4 dagen fietsen op Corsica, ik ben totaal niet voldoende getraind, alhoewel we al in de Ardennen gaan fietsen hebben en toch wat beklimmingen hebben gedaan en ik toch wel op een heel klein verzet, heel traag naar boven ben geraakt. (tss 17% en 18%). Ik heb al je tips voor het klimmen al gelezen en bedankt daarvoor! Indien je nog enkele tips kan meegeven om me de laatste 3 weken klaar te stomen voor Corsica laat me die gerust weten 😉 Groetjes vanuit België

  • Leuk zeg! Een enorm compliment, bedankt! Je bent zo te lezen al een heel potje aan het klimmen en zeer hoge stijgingspercentages schrikken je niet af. Dat is een goed signaal. Wat betreft de jouw voorbereiding voor Corsica: je kunt niet zo heel veel doen in drie weken. Je zou een paar keer bloktrainingen kunnen doen (om je hartslag omhoog te brengen en je vorm wat verder aan te scherpen) afgewisseld met een paar lange duurritten. Neem uiteraard vooral genoeg rust zodat je niet vermoeid aan je ritten in Corsica begint. De beklimmingen kunnen lang zijn, dus in een rustig tempo aan de klimmetjes beginnen en eens meemaken wat een lange beklimming met je doet. Blijf zo ver mogelijk onder je max, want nergens kun je rusten en de spanning staat altijd op je benen totdat je over de top rolt. Mocht je nog niet moe genoeg zijn, dan kun je de volgende beklimming altijd nog een beetje sneller op fietsen.;) Verder veel drinken, zodat je geen kramp in je benen krijgt en goed gehydrateerd blijft. Isotone sportdrank helpt daarbij. Het zal er wel warm zijn. Succes en vooral: geniet!

 • Beste Janneke,
  Ik wil op 1 juli de Dolomieten marathon gaan fietsen met mijn zoon
  Is er een schema ter voorbereiding die ik kan gebruiken.
  Op internet staat heel veel aan schema,s maar wat is een handig schema
  Ik begrijp wel dat met een hartslagmeter trainen wel effectief is
  Heb net een Tacx neo aangeschaft voor in de avond om te fietsen
  Misschien heb je een schema en advies om effectief te trainen voor deze uitdaging
  Woon in de buurt van Breda

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.