Point to Point – Nijverdal naar Hamburg 2024

Zondag 26 mei, 05:30 uur: we arriveren op de parkeerplaats achter Bike Superior in Nijverdal. Deze high-end fietsenzaak heeft voor vandaag een heel tof event gepland. Point-to-Point North Edition – Nijverdal naar Hamburg. Vorig jaar was de rit naar Winterberg al een enorm succes en deze keer gaat de rit nog verder: 310 kilometer! Namens ZijWielrent ben ik, Fieke, weer aanwezig. Ik heb er zin in!

Een mooi aantal van 34 deelnemers heeft zich aangemeld en dit aantal is verdeeld over drie groepen. De diehards verzamelen zich één voor één op hun fietsen bij de Joncheerelaan 25. Sommigen komen op de fiets vanaf huis, anderen met de fiets achterop de auto.

Klaar voor avontuur

De avond voor de grote dag heb ik alles ingepakt, kleding klaargelegd, sportvoeding geteld en daarna kan ik op tijd naar bed, 21.00 is voor mij vroeg. De wekker gaat om 04:45, maar dat valt mee vergeleken met iemand uit de groep die al om 02:45 moet opstaan om vanuit Rotterdam te komen. Respect!

Groep voor groep vertrekken we voor de tocht, een paar minuten na elkaar. Vooraf hebben we duidelijke uitleg gekregen over de refill-stops en de groepsindeling. We hebben drie stops gepland: twee voor de refill en één voor een georganiseerde lunch bij een restaurant.

De eerste kilometers vliegen voorbij met een snelheid van ongeveer 31 km/u. Iedereen kan zelf bepalen of en hoe lang ze op kop rijden. Dat is wel zo fijn als je met een gemixte groep van mannen en vrouwen op pad bent. Met wat dauw in de lucht is het nog fris, maar al snel komt de zon door en kunnen we werken aan onze tanlines. Het eten van 90 koolhydraten per uur gaat mij de eerste uren prima af! Bananen, haverkoeken, ontbijtkoeken, energierepen en Snickers.

Refill stop nummer één

Bij de stop vullen we onze bidons en achterzakjes weer met een nieuwe voorraad. Het voelt goed om om 09:00 uur al bijna 90 km afgelegd te hebben, ondanks de schuine tegenwind die ons de hele tocht vergezelt. Bij de tweede stop, na 170 km, kunnen we even zitten onder een parasol, genieten van koffie en taart en babbelen met de andere groepen.

Doorbuffelen na de lunch

Na de lunchpauze worden de groepen door elkaar gooit, zodat iedereen elkaar kan ontmoeten en even kan spreken. De temperatuur is inmiddels gestegen tot een aangename 22 graden. Een goede zonnebrand is dus geen overbodige luxe. De vermoeidheid begint in te slaan na meer dan 200 km. Dat is wel vaker zo op langere ritten. Net zoals Marathon lopers na 35 kilometer tegen een muur lopen. Gelukkig houden de sterke benen van de groep ons gemiddelde mooi op peil.

Bij de laatste stop, met 235 km op de teller, zijn de zoutjes een welkome afwisseling van alle zoetigheid die ik al achter m’n kiezen heb. Na nog een banaan en een toiletstop kunnen we weer verder voor het laatste stukje. Nog even een peptalk om door te gaan, ondanks de vermoeidheid. Want dat je moe bent na 235 kilometer, zelfs in een groep, dat mag wel duidelijk zijn.

Hamburg it is

Uiteindelijk bereiken we Hamburg en gaat het van stoplicht naar stoplicht. De laatste 10 km lijken daardoor eindeloos lang. We hebben nog een lekke band in de groep en toch nog een paar regendruppels. Even later komen we aan bij de St. Pauli-Elbtunnel. Deze tunnel uit 1911 onder de Elbe is bijna 450 meter lang en 24 meter diep. We konden niet met de fiets dus gingen daardoor met de lift. Maar met de fiets in de lift had ook zo zijn charme.

Eindelijk zijn we bij het eindpunt! YES, WE DID IT! 34 renners met meer dan 300 km op de teller: vier (4) dames (who run the world?) en 30 mannen. Tijd om de bezwete kleding om te wisselen voor een chill outfit en te genieten van de pizza die we vooraf hebben besteld. De koude drankjes en een heerlijke pizza zijn binnen no-time op!

Terug naar huis met de bus

Na de rit laden we snel de fietsen in de grote touringbus met aanhanger. Met een lieve en geduldige buschauffeur vertrokken we terug naar Nederland. Hele verhalen gaan door de bus. Het blijkt maar dat iedereen weer een ander (sterk) verhaal heeft over deze mooie tocht. Er worden biertjes gedronken en snacks gegeten. Even de worst en de kaas snijden, ook dat gaat de bus rond. Een technische storing aan de achterlichten van de aanhanger word creatief opgelost met fiets achterlampjes.

Rond 00:46 uur zijn we weer terug in Nijverdal, moe maar voldaan. Iedereen is toe aan zijn bed! Na afscheid te hebben genomen, stappen we uit de bus en in de auto. Op naar huis, maar wat een dag! Wat heb ik genoten van deze rit, die echt super goed geregeld is! Het helpt ook om een avontuur als dit aan te gaan met een enthousiaste groep mensen. Het was inspirerend om de verschillende verhalen en passies voor het fietsen te horen. Volgend jaar weer? Absoluut! En we gaan nog meer mensen enthousiast maken! 

Fieke van Keulen

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024