Review: mouwloos fietsshirt van Susy Cylewear

Op de warmste dagen vind ik het heerlijk om een mouwloos fietsshirt te dragen op de racefiets. De zon en wind op je blote schouders en ondertussen een beetje bijkleuren: dat is het zomergevoel ten top. Aan een mouwloos fietsshirt stel ik wel wat eisen. Benieuwd of Susy Cyclewear daaraan voldoet.

Susy Cyclewear is een Nederlands wielerkledingmerk voor dames, in 2015 gestart door Suzan Hauwert. Haar doel is het maken van mooie fietskleding voor vrouwen, waarbij ze aanpakt wat in haar ogen beter kan: het design, de stoffen, kleuren, aandacht voor details en de pasvorm, zo is te lezen op haar site. Daar ben ik wel benieuwd naar.

“Stijlvol”, is mijn belangrijkste indruk als ik het shirt aantrek dat Susy Cyclewear me opstuurt voor deze review. De Italiaanse stof is zacht en helder zeeblauw. Een prachtige kleur, fel genoeg om sportief te zijn. De enige print op het effen shirt is het subtiele logo ‘Susy’ in het midden op de voorkant, gemaakt van reflecterend materiaal. Ook op de achterkant staat het logo.

Speels detail is de diagonale rits bij de rechterkant van de hals. De rits contrasteert mooi met het turquoise en voorkomt dat het shirt wat saai wordt. Hij is knap aangebracht, zonder dat de stof gaat trekken. Je kunt de rits eventueel opendoen maar dat komt het model niet ten goede.

Het shirt voelt heerlijk licht en ademend aan tijdens het fietsen. Het sluit goed aan rondom mijn armen zonder te strak te zitten.

Haltermodel

Heel ingenomen ben ik met het model van dit fietsshirt. Hooggesloten met een kraagje en ingesneden openingen voor de armen. Dit geeft de indruk van een haltermodel, wat ik mooi vind omdat het je schouders goed laat uitkomen en een sportieve en krachtige, maar tegelijkertijd elegante uitstraling geeft.

De meeste fietshemdjes voor dames hebben het model van een normaal fietsshirt (maar dan met de mouwtjes eraf), een tanktop of een spaghettitopje. Ze hebben meestal een ronde halslijn. Soms zijn ze ronduit laag uitgesneden, wat ik niet prettig vind gezien je voorovergebogen houding op de racefiets. De fietstop van Susy Cyclewear is zowel vrouwelijk als praktisch.

Racerback

De achterkant van de fietstop heeft een, zoals Susy Cyclewear dat noemt, ‘racerback’. Denk aan de snit van een sport-bh of -badbak, waarbij je schouderbladen onbedekt blijven. Onder dit shirt staat zo’n sport-bh het mooist, anders komen de bandjes er aan de zijkant onderuit.

Normale pasvorm

Ik heb nog even getwijfeld over de te kiezen maat van dit fietsshirt: S of M? Uiteindelijk heb ik gekozen voor een maat M, omdat ik het niet fijn vind als een mouwloos fietsshirt (toch al wat minder gekleed dan een wielershirt met mouwtjes) heel strak zit. En vanwege mijn vorderende zwangerschap.

Een goede keuze, zo blijkt. De pasvorm is normaal. Het shirt tekent nergens af en zit netjes, zonder al te degelijk te zijn. Het kleedt gewoon heel mooi af; zodat je je niet opgelaten hoeft te voelen als je een vol terras op loopt. Ik zou dit shirt bijna casual dragen, zoals ik ook graag tops draag van sportkledingmerken als Protest en O’Neill.

Fietshemdje met diepe zakken

Ik schrijf: bijna. Want dit is wel degelijk een volbloed fietsshirt. Dat zie je vooral aan de twee diepe zakken aan de achterkant, afgewerkt met een elastiek. Ze zijn diep genoeg om een banaan, telefoon, sleutels etc. in te kunnen stoppen. Subtiel is een extra zakje met rits gemaakt voor je pasjes, sleutels of kleingeld. Bijzonder fijn!

Die diepe zakken vind ik trouwens echt een pluspunt. Ik heb een ander fietshemdje met slechts een klein zakje aan de zijkant, nauwelijks voldoende voor een pasje. En dan heb ik nog een mouwloos shirt van Assos. Heel chique maar het heeft aan de achterkant slechts één zak, die gaat hangen zodra je er wat in stopt. Ik voel me dan altijd een soort kangoeroe, maar dan met gevulde buidel achterop. Zie je het voor je? De fietstop van Susy Cyclewear blijft gewoon mooi in model.

Het fietsshirt kruipt niet op dankzij de elastiek met antislip-band aan de binnenkant. Aan de achterkant is het shirt ietsje langer, dus je zult niet met een blote rug of zichtbare bretels van je bib op de racefiets zitten.

Prachtige fietstop voor de zomer

Al met al vind ik dit een fraaie fietstop voor de hoogzomerdagen. Het is een plezier om aan te trekken en je komt er heel verzorgd mee voor de dag. De stof is lekker zacht en ademt goed. Door de lichte kleur kan de stof wel zichtbaar donker worden, als je snel en veel zweet op de racefiets. Het shirt is ook beschikbaar in kobaltblauw en wit.

Erg fijn is dat je je windstopper body, reepjes, bananen en andere spullen gewoon kwijt kunt, dus je kunt er gemakkelijk een lange tocht mee maken. Maar ook voor een blokje om is deze fietstop ideaal.

Dit damesfietsshirt van Susy Cyclewear kost € 94,95. Gezien de kwaliteit vind ik het dat waard. Het is duidelijk met liefde en veel aandacht voor een mooie pasvorm en details vervaardigd, met als doel om je te laten stralen op de fiets.

Van Susy Cyclewear heb ik dit fietsshirt toegestuurd gekregen om te reviewen.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Een heerlijk fietsweekend bij Landal GreenParks Natuurdorp Suyderoogh

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024