Wielrennen landgoed Wallsteijn

Rijk dankzij mijn racefiets

Ik heb zo van die favoriete fietsmomenten. Een zwoel briesje tegen mijn blote armen en benen, een lekker tempo fietsen van 32 kilometer per uur, tamelijk moeiteloos vooruit gaan. Dagen als deze mogen wel eeuwig duren.

Vandaag hoeft er niets. De Garmin is mee maar navigeert geen route, Bart en ik fietsen op de bonnefooi maar een eind weg in de omgeving van Breda. Of het nou 70 of 100 kilometer wordt, het maakt toch niet uit, thuis komen we wel, want het blijft warm en het is licht tot 21.00 uur.

In deze warmte gedij ik goed, hoe heter hoe beter.

Om me heen is de lente ontploft. Alles ziet er zo weelderig en groen uit dat het wel augustus lijkt. Een zomerse loomheid hangt in de straten, er is weinig verkeer en het wegdek licht fel op in de zon. In de berm staan lange grashelmen en overal vliegen pluisjes in de lucht.

Fietsen in Breda
Ineens lijkt het wel hoogzomer, alleen de bloesem herinnert nog aan de lente.
Klimclassic

In deze warmte gedij ik goed. Enkel een lichte stramheid in mijn spieren herinnert nog aan de Klimclassic van 170 km van twee dagen geleden.

Naast me zit Bart te puffen, hij heeft het te warm en geen energie, maar ik voel me geweldig. Kom maar op met die zon, hoe heter hoe beter. Voor mij als koukleum wordt dan alles makkelijker. Eindelijk die lagen kleding uit. Onbekommerd op een terras zitten zonder het ijskoud te krijgen.

wielrennen_breda_terras
Op het terras bij Herberg ’t Pannehûske in de bossen van landgoed Wallsteijn in Achtmaal.
Nieuwe routes

Vier volle bidons gaan er doorheen tijdens dit ritje van uiteindelijk 90 kilometer. We kiezen op goed geluk wat wegen uit en ontdekken zo prachtige nieuwe routes. Dan weer fietsen we over een kronkelig landweggetje langs schilderachtige boerderijen, dan weer zoeven we over doorgaande wegen met glad asfalt. Een smal fietspad in het bos voert ons dwars over een prachtig landgoed bij Achtmaal, tussen de koeien door.

Aan het einde van het fietspad vinden we een oud boscafé met een terras. Spontaan bestellen we pannenkoeken en ieder een trappist. Geen haast vandaag.

Wat een geluk om een hobby te hebben die me dit allemaal brengt

Ik voel me zo goed en gelukkig, en bedenk voor de zoveelste keer: wat is het toch een geluk om een hobby te hebben die me dit allemaal brengt!

fietsen_ginneken
Leuke actie van Café Moeke op de Ginnekenmarkt in Breda. Natuurlijk fiets ik mee!

Tochten die me uitdagen om mijn grenzen te verkennen, zoals een granfondo of Klimclassic. Even een uurtje maximaal alles eruit gooien na een drukke werkdag. Gezellig samen fietsen, zoals met Team Zijwielrent.nl tijdens de Amstel Gold Race tour. Genieten van routes in de Kempen tijdens de tochtjes met mijn vader.

En zoals vandaag, in de zon, zomaar een eind weg toeren met mijn wielerman, kijkend wat er op ons pad komt, waarheen de weg ons voert.

Naast elkaar of roulerend, sprintend het viaduct op, elkaar uitdagend op de laatste kilometers naar huis toe. Gezellig, ontspannen en actief tegelijkertijd. En dat zo vaak ik maar wil, zonder dat ik er verder maar iets voor nodig heb. Behalve mijn racefiets en mijn gezondheid. Wat een rijkdom!


Volg deze blog

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

2 reacties

    1. Hoi Wiepke, bedankt en zo is het. Je hebt niets méér nodig dan je gezondheid, je fiets en de mensen om je heen van wie je houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024