Voeding

Supersnelle pasta voor een ochtendrit

Pasta voor het wielrennen
Janneke Scheepers
Geschreven door Janneke Scheepers

Op de dag van Limburgs Mooiste (180 km) verrasten de eigenaren van B&B Chambre d ‘hôtes Raar ons met een ontbijttafel vol pasta’s, havermout, muesli en ander koolhydraatrijk powerfood. Het lekkerste gerecht was deze pasta met ricotta. Je maakt het snel en het is erg lekker, óók ‘s ochtends om zes uur.

Ingrediënten pasta: spaghetti, kleine trostomaatjes, bakje ricotta, verse basilicum, peper, zout, olijfolie.

Dit gerecht is klaar in 5 minuten. Je moet alleen wat langer van tevoren de oven voorverwarmen en de tomaatjes bakken.

Recept pasta
  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
  • Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en bak ze gedurende 15-25 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de spaghetti en giet af.
  • Roer de ricotta naar smaak door de warme spaghetti en schep op een bord.
  • Leg de tomaten en een paar blaadjes verse basilicum er bovenop.
  • Besprenkel het gerecht met wat extra vierge olijfolie, zout en peper naar smaak erover strooien en klaar!
Volg deze blog©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter