Fietsverhalen

Kempentocht CCP en Zijwielrent.nl

Let op: wegens de grote belangstelling is aanmelden voor de Kempentocht niet meer mogelijk per 21-8-2016. Heb je je eerder al aangemeld, dan kun je hieronder meer informatie lezen over de tocht. Download ook alvast het GPX-bestand van de route.

Laatste update: 25 augustus 2016

Zin in een prachtige zomertocht? Zet zondag 28 augustus 2016 dan snel vast in je agenda. Samen met Team Cycling Connects People nodig ik je uit voor een wielertocht door de Brabantse Kempen!

De Kempen (tussen Eindhoven en Tilburg) is de regio waar ik vandaan kom, één van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Speciaal voor deze tocht hebben mijn vader en ik twee routes uitgezet: eentje van 70 kilometer en één van 120 kilometer. Graag laten wij jou de Kempen in al haar veelzijdigheid zien:

  • Start en finish bij Café de Bockenreijder, Beste Café van Nederland 2015!
  • Pittoreske dorpskernen
  • Prachtige bos- en heidegebieden
  • En natuurlijk pikken we een stukje Vlaams achterland mee.
Praktische informatie
Datum:
28 augustus 2016
Verzamelen vanaf 9:15 uur, vertrek om 10.00 uur

Adres:
Herberg In den Bockenreijder
Dunsedijk 3
5085 ND Esbeek

Welke afstand fietsen we?

Je kunt kiezen uit twee routes: één van 70 kilometer en één van 120 kilometer.

Hoe snel fietsen we?

We houden het gezellig: de groep die 70 kilometer fietst, zal een gemiddelde snelheid van 26-28 kilometer per uur rijden. De groep die 120 kilometer fietst, zal een gemiddelde snelheid hebben van 28-30 kilometer per uur.

In den Bockenreijder, beste café van Nederland

We starten bij café ‘In den Bockenreijder’, verkozen tot Beste café van Nederland 2015.

Samen uit, samen thuis

De bedoeling is om gezamenlijk in twee groepen te starten en te finishen. Als er zich veel mensen aanmelden, maken we meerdere groepen. Zo houden we het veilig en leuk voor iedereen.

fourage_zijwielrent

Bananen en krentenbollen halverwege.

Fourage

Halverwege de route zullen wij gratis krentenbollen, bananen en sportdrank verstrekken. Zorg dat je daarnaast ook zelf voldoende eten en drinken meeneemt. Koffie of thee voorafgaand aan de tocht, op de pauzelocatie en eventueel na afloop is voor eigen rekening.

GPX bestanden van de route

De route is niet uitgepijld, wel zullen we van tevoren GPX-bestanden van de routes beschikbaar stellen.

Wat is Team Cycling Connects People?

Cycling Connects People (CCP) is een ontmoetingsteam dat recreatieve wielertochten organiseert in het hele land. Iedereen is welkom om mee te fietsen. Dat alles onder het motto: fietsen verbindt. De tochten zijn laagdrempelig. Ze draaien niet om presteren, gezelligheid is het uitgangspunt.

wielrennen_fietstocht

Fiets de Kempentocht met mij en Team CCP.

Inschrijven

Deze wielertocht door de Kempen is gratis. Inschrijven kan via deze pagina op Facebook, hier zullen we iedereen op de hoogte houden van alle details rond de tocht. Heb je geen Facebook maar wil je wel meefietsen, meld je dan aan door mij een mailtje te sturen.

Team CCP en ik hopen je op 28 augustus te ontmoeten voor een heerlijke fietsdag!

Meld je aan voor de tocht

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.