Test canyon Grail gravelbike

Testfiets: Canyon Grail CF SLX 8.0 Di2

Fietsen over gravelpaden; op mijn racefiets doe ik het geregeld. Maar op de bonnefooi onverharde bospaadjes uitproberen, is me op de racefiets toch een brug te ver. Terwijl ze er vaak zo aanlokkelijk uitzien. Ook de prachtige graveltochten die in heel Nederland georganiseerd worden, durf ik met mijn racefiets niet aan.

Daarom ben ik al een tijdje geïntrigeerd door gravelbikes. Asfalt, bospaadjes, milde single tracks en natuurlijk gravelpaden, met een gravelbike zijn er geen grenzen meer. Althans, zo lijkt het. Maar daar kom je maar op één manier achter.

Super leuk dus dat ik twee maanden lang een volbloed gravelbike mag uittesten: de Canyon Grail CF SLX 8.0 Di2. Ik ben erg benieuwd naar dit type fiets en de verschillen met mijn eigen racefiets. Wat heb ik veel zin om de Brabantse en Nederlandse ‘strade bianche’ te gaan verkennen.

Lees hier mijn uitgebreide review van de Canyon Grail. En natuurlijk ga ik je alles vertellen over mijn ervaringen met gravelfietsen!

Lees de review:

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

2 reacties

 1. Beste Janneke
  Ik overweeg deze fiets enorm maar ben een beetje bang dat hij meer op comfort gericht is dan op snelheid ?
  Wat is jou mening daarover ?
  Mvg
  Bert
  Schitterende review trouwens ???

  1. Hoi Bert, ik vond dit niet alleen een hele comfortabele fiets, maar ook een hele snelle! Je zit erop als op een gewone racefiets, en in de bossen was ik flink sneller dan mijn vrienden op de mtb. Zeker op vlakke bospaden en natuurlijk op gravelpaden. Juist de snelheid maakte dat ik zo genoot van deze fiets. Je hebt echt nog het gevoel dat je op een racefiets zit. Op asfalt kun je behoorlijk met de racers mee, zeker als je de banden zou wisselen. Heb je ook mijn uitgebreide review van deze fiets gelezen? https://www.zijwielrent.nl/review-canyon-grail-cf-slx-8-0-gravelbike/. Deze fiets heeft mijn eerste voorkeur voor een gravelbike, maar eerst nog even sparen :). Succes met je keuze!
   Groetjes Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024