Vrouwenwielrennen momenten

Mijn 3 mooiste fietsmomenten van 2015

Wat heb ik het afgelopen jaar veel beleefd op de racefiets! Van de vele dierbare herinneringen zijn er een paar extra speciaal. Hieronder mijn 3 mooiste fietsmomenten van 2015.
3. WeOwnYellow ride

Een fietstocht alleen voor dames, zou ik dat leuk vinden? Ik twijfelde even over de WeOwnYellow (tegenwoordig ‘Strongher’) rit die op 12 juli 2015 gehouden werd in Utrecht. Toch leek het me wel wat, want je kon kiezen uit verschillende tempo’s en Marianne Vos zou meefietsen.

Het werd een fantastische tocht van meiden onder elkaar. Er werd flink doorgereden en veel gelachen. En als hoogtepunt mocht ik samen met Marianne de Amerongse Berg op knallen (zie filmpje). Conclusie: fietsen met vrouwen is hartstikke leuk!

2. Beklimming van de Stelvio

De Stelvio, dat leek me begin 2015 nog een onneembare vesting. Buitenproportioneel in alle opzichten. Ondenkbaar dat ik die monstrueuze bergpas ooit zou kunnen beklimmen.

Maar dit jaar heb ik iets belangrijks geleerd.

Als je maar gewoon onverstoorbaar je eigen tempo blijft draaien, dan kom je overal op.

Het duurt alleen even.

Nou is het op de Stelvio niet erg om je tijd te nemen en goed om je heen te kijken. Want wat is deze bergpas fantastisch mooi. Niet alleen de klim is onvergetelijk. Het afdalen door dit fantasielandschap maakt misschien nog wel meer indruk.

Ik heb geprobeerd de ervaring te vangen in onderstaand filmpje. Elke keer als ik het bekijk, ervaar ik dat gevoel van vrijheid weer en hoop ik nog eens terug te keren naar de Stelvio.

1. Finishen tijdens de Sportful Dolomiti Granfondo

Een tocht door de Italiaanse Dolomieten van 204 kilometer lang en met 5.000 hoogtemeters. Gekkenwerk, dacht ik tot vlak voor de start van de Sportful Dolomiti Granfondo. Geen wonder dat ik zo zenuwachtig was. Op de eerste klim was ik direct al één van de laatsten. Zou dit nog wel goed komen?

Nooit eerder heb ik duidelijker ingezien dat je soms je onzekerheid aan de kant moet zetten.

Je kunt meer dan je denkt!

Degenen die jou eerst voorbijfietsen, kom je later weer tegen. En uiteindelijk finish je gewoon binnen de tijd.

Mijn grenzen zijn weer een stukje verlegd. Over de finish komen van de Sportful Granfondo, dat was mijn mooiste fietsmoment van het jaar. Wat een reis, wat een belevenis, wat een fietsjaar.

Wat is jouw fiets-top-3?

Wat is jouw top 3 van mooiste fietsmomenten van 2015? Was het een uitdagende tocht, een onmogelijk geachte beklimming? Of gewoon een fijne rit in de achtertuin, een fietspauze op een terras of een aha-erlebnis tijdens een training? Laat het weten in een reactie onder dit artikel, op Twitter of Facebook, ik ben benieuwd!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Eén reactie

 1. Het was een prachtig fiets jaar met uitdagingen die mij tot 2 jaar terug onmogelijk leken.

  Dit is mijn top 3:

  Op nummer 1: Het fietsen van de Granfondo Sportful.
  204 kilometer afzien. Het zal je hobby maar zijn. 😉 Janneke heeft het er al uitgebreid over gehad.

  Op nummer 2: Een tochtje over de Monte Grappa.
  De eerste échte beklimming van 2015. Ik voelde me die dag zo gelukkig op de fiets dat me die nog lang zal heugen. De historie van het gebied, de mist, de koeien, de Heidi landschappen, de Italiaanse koekjes. Wat een mooie tocht en wat een mooie dag.

  Op nummer 3: De beklimming van de Stelvio.
  Het is niet eens zozeer de beklimming zelf die zoveel indruk achter heeft gelaten, maar vooral de afdaling naar Bormio was van een surrealistisch kaliber.

  In 2016 staan voor ons de Franse Alpen te wachten. Wie weet overtreft het 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024