Wielrennen AGU wielerkleding

Verrassende nieuwe koers van AGU wielerkleding

Een van de mooiste kledingsets die me deze zomer zijn opgevallen, kwam uit onverwachte hoek: AGU. Met dit ontwerp ‘Scratch’ plaatst AGU zich tussen het toenemende aantal merken dat echt hippe wielerkleding maakt voor dames.

AGU associeerde ik tot nu toe met rechttoe, rechtaan wielerkleding. Oer-Hollandse, degelijke, met-je-poten-in-de-klei functionaliteit. Bij AGU moest ik denken aan de winterfietskleding van mijn vader.

Verbaasd was ik dan ook toen ik op Instagram dit setje ‘Scratch’ voorbij zag komen. Precies het soort spannende, frisse, pittige design waarvan ik houd in wielerkleding. Is dit AGU nieuwe stijl?

agu_fietskleding_dames
‘Scratch’ is een fris, pittig design. AGU nieuwe stijl?
Geraffineerd design

Het ontwerp is grafisch en origineel, geïnspireerd op de discipline ‘scratch’ in het baanwielrennen. De combinatie van zwartwit met fluor rode, paarse en roze accenten geeft dit pakje een frisse uitstraling.

Het shirt kleedt optisch mooi af doordat er aan de zijkanten zwarte banen lopen. De achterkant is geraffineerd ontworpen, je ziet de zakjes op de rug niet zitten door het streepjespatroon. Een knap design, waarmee AGU een heel eigen koers vaart naast populaire designmerken zoals Alé of Rapha.

Ik was benieuwd naar de kwaliteit van de kleding en ontving van AGU een gratis setje om te testen.

Wielerkleding AGU Scratch
Het shirt ‘Scratch’ is ook verkrijgbaar in turquoise.
Sportieve pasvorm

Het Scratch shirt is gemaakt van een mooie, licht glanzende stof met een luxe uitstraling. De stof is iets dikker dan ik gewend ben van race shirtjes zoals van Giordana of Sportful. Het absorbeert wel, maar voor een echt heftige trainingstocht zou ik eerder kiezen voor een ander shirt.

De maten zijn normaal, een beetje zoals Gore of Specialized. Maar vergis je niet: de pasvorm is erg sportief. Het shirt is zeer getailleerd en volgt de lijnen van je lichaam. Heel fijn zijn de mouwtjes, die zijn afgesneden en zijdezacht aanvoelen, het knelt totaal niet.

WielerShirt en broek voor dames van AGU
Aan de achterkant van het shirt zie je de zakjes niet zitten door het streepjespatroon.

De bijpassende short is prachtig afgewerkt en is stevig door de naden die er aan de voorkant overheen lopen. Doordat de tailleband aan de achterkant hoger is, is je rug goed bedekt. Er zit een dikke zeem in die dunner wordt naar buiten toe en op die manier mooi in de broek is verwerkt. De zeem bedekt mijn zitbotjes prima.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij zo’n mooi setje zou je verwachten dat het duur is. Maar dat valt gelukkig wel mee. Het shirt kost 69,95 euro. De broek is er in een bib-variant à 79,95 euro en als short à 69,95 euro. Daarmee zit AGU ongeveer op het prijsniveau van Gore. De kwaliteit van beide merken is ook wel vergelijkbaar, vind ik. Voor dit bedrag krijg je een heel mooi, goed gemaakt setje dat fijn zit en, verwacht ik, nog jaren mooi zal blijven.

Ik vind dat het oude, vertrouwde AGU hiermee een erg leuke weg is ingeslagen. Bij deze staat de ‘Alkmaarse Groothandels Unie’ in mijn lijstje van wielerkledingmerken om elk voorjaar even te checken.

Zeem agu wielerbroek voor dames
De zeem biedt voldoende comfort en wordt naar buiten toe dunner.
AGU een aanrader?

Zou ik deze set van AGU aanraden? Ja, zeker. Ik zou op de warmste avonden, als je echt flink wilt gaan wielrennen, misschien eerder kiezen voor een ander shirt met ultradunne, ademende stof. Maar dit is wel echt een heel mooi setje, zeker voor de nazomer. Het ziet er gewoon zeer verzorgd en mooi afgewerkt uit. En het zit echt fijn. Daar kun je mee voor de dag komen!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

4 reacties

    1. Hoi Mirjam, Leuk dat je reageert! Toen ik dit pakje voorbij zag komen op Instagram, vond ik het meteen heel mooi. En toen ik het deelde in een Facebook-groep, zei een fietsmaatje ‘OMG die is gaaf!’ Ook veel andere enthousiaste reacties. Kortom: dit ontwerp is helemaal in de roos! Ik hoop dat je nog vaker mooie dingen mag maken voor AGU. Ik houd het in ieder geval in de gaten vanaf nu :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024