Fietsverhalen

Women on Wheels: nieuw event op wielerbaan Groningen

Geschreven door Janneke Scheepers

Wil je leren waaierrijden op een echte wielerbaan of samen met andere wielrensters een gezellige toertocht fietsen? Kom dan op 24 april 2016 naar het nieuwe wielerevenement ‘Women on Wheels’ in Groningen.

Laatste update: 17 maart 2016

Women on Wheels wordt georganiseerd door een groep meiden van vier wielerclubs uit Groningen en omgeving, allemaal met een damestak: Klik, TC het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub Voor de wind.

Vrouwenwielrennen bevorderen
organisatie_women_on_wheels

Organisatie Women on Wheels.

Met het evenement willen de meiden het vrouwenwielrennen in het noorden van het land bevorderen. “We zijn trots dat we zo’n veelzijdig evenement hebben kunnen neerzetten en hopen dat er op 24 april veel fietsende vrouwen naar Groningen komen”, zegt Henrieke Wijnsma van Women on Wheels.

Clinic bochten aanscherpen

Tijdens Women on Wheels kun je meedoen aan workshops over onderhoud, voeding en kleding. Naast fietsclinics voor beginners zijn er clinics voor gevorderden. Hierin leer je in een waaier fietsen en je bochtentechniek aanscherpen, als een echte prof op de wielerbaan.

Dameskoers en toertocht

Na de workshops en clinics in de ochtend gaat de dameskoers van start. Ook wordt een toertocht van 25 en 50 kilometer georganiseerd en kun je rondsnuffelen op de markt.

Programma:

10.00 – 10.15 Inloop & Ontvangst
10.15 – 10.30 Opening & Warming-up
10.30 – 11.45 Clinics & Workshops, ronde 1
11.45 – 13.15 Pauze, lunch, wielermarkt & koers kijken
12.00 – 13.00 Dameskoers
13.15 – 14.30 Clinics & Workshops, ronde 2
14.45 Start Toertocht (25 of 50km)
15.00 – 16.00 Herenkoers
17.00 Afsluiting

Locatie

Women on Wheels vindt plaats op de wielerbaan van Corpus den Hoorn in Groningen. Adres: Laan Corpus Den Hoorn 98.

Meer informatie? Kijk op de website van Women on Wheels of volg het event op Facebook, Twitter of Instagram.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.