Fietsverhalen

Zien we elkaar bij Meewind Koers?

Meewind Koers 2016
Janneke Scheepers
Geschreven door Janneke Scheepers

Het is weer tijd voor Meewind Koers! Deze toertocht fiets ik zondag 14 oktober voor de vierde keer. Fiets jij ook mee? Gezellig om elkaar te ontmoeten tijdens de tocht of op het finishfestival.

Dit wordt alweer de viede editie van Meewind Koers, op zondag 14 oktober 2017 op en rond de Utrechtse Heuvelrug.  Wat maakt deze toertocht nou zo leuk? Voor mij zijn er verschillende redenen.

Leer fietsmaatjes kennen

Deze tocht neemt in mijn hart een speciaal plekje in, want voor mij was Meewind Koers 2015 het begin van veel moois. Ik leerde er nieuwe fietsvrienden kennen. Het sociale fietscollectief Cycling Connects People is eruit ontstaan. Met hen heb ik prachtige tochten gereden in heel Nederland. Waar een toertocht als Meewind Koers al niet toe kan leiden.

Utrechtse Heuvelrug op z’n mooist

De routes over de Utrechtse Heuvelrug zijn prachtig. Je fietst langs water, over dijken en door de weelderige natuur van het nationale park. En passant pik je wat klimmetjes mee.

Uitgebreide verzorgingsposten

De organisatie en verzorging tijdens de tocht zijn top. Er zijn zelfs pannenkoeken en lekkere koffie. Precies waar ik tijdens de editie van 2016 zin in had, terwijl ik stond uit te hijgen van de voorgenomen ‘ontspannen rit’ die zich ontpopte tot afvalrace.

Sprint over de landingsbaan

Voor degenen die aan het einde van Meewind Koers nog power in hun benen hebben: in het laatste deel van de tocht kun je onvervalst tegen je fietsvrienden sprinten over vliegbasis Soesterberg. Racen over een landingsbaan, het is een te gekke ervaring.

Schilderij wielrennen

Stralend najaarsweer

Het is altijd – voor zover je dat mag beweren na drie edities – mooi weer met Meewind Koers. ’s Ochtends is het meestal nog koud in de mist, maar zodra die optrekt wacht je een perfecte fietsdag. In 2015 werden we vergezeld door een prachtig strijklicht, wat me inspireerde tot het maken van het schilderij ‘Meewind Koers’.

Gezellig finishfestival

De tocht start en finisht bij De Nieuwe Stad, een voormalig industrieel complex waar nu diverse bedrijfjes zitten. Daar wacht je een gezellig finish festival met muziek, een gratis biertje en friet. De Zijwielrent Peugeot staat er ook.

Fiets jij ook mee?
Als jij erbij bent met Meewind Koers, laat dan even wat weten. Leuk om elkaar te ontmoeten tijdens de tocht of op het finishfestival. Je kunt met korting inschrijven met de code MW18CCP. Inschrijven kan tot vrijdag 12 oktober 15.00 uur. Wie weet tot zondag!

Meer informatie over de routes, startlocatie en inschrijven vind je op de website van Meewind Koers.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.