Fietsverhalen

Praktische informatie Zijwielrent / CCP LenteTocht

Zijwielrent Lentetocht
Janneke Scheepers
Geschreven door Janneke Scheepers

Zondag 21 mei is het zover, dan fietsen we de Zijwielrent.nl / CCP LenteTocht Breda. Hieronder zet ik alle praktische informatie nog een keer op een rij. Ook kun je hier de GPX-bestanden van de routes downloaden.

Den Deijl restaurant Breda

Restaurant Huis Den Deijl

Aankomst en start

We starten bij Restaurant Huis Den Deijl in Breda. Er is aan de voorkant van het restaurant volop gratis parkeergelegenheid.

Adres:
Restaurant Huis Den Deijl
Marellenweg 8,
4836 BH Breda

Routes

Zowel de 80 km als 130 km routes gaan vooral over rustige landweggetjes en fietspaden. We fietsen een flink stuk door België. Je kunt ze downloaden via onderstaande links:

Programma
  • 9:00 – 10:00 uur:  aankomst bij Huis Den Deijl
  • 10:00 uur: welkom, uitleg en indeling groepen
  • Na 46 km: pauze bij een café. Koffie kost er € 1,80 en kan enkel contant betaald worden.
  • Tussen 14:00 – 16:00 uur: aankomst groepen bij Huis Den Deijl
Fotomoment

Tijdens de tocht wordt van elke groep een groepsfoto gemaakt op een typisch Bredase locatie.

Afstand en tempo

De LenteTocht is geen uitgepijlde toertocht. We fietsen in groepen onder leiding van (gecertificeerde) wegkapiteins. Er zijn twee routes, van 80 en 130 km.

Op de startlocatie verzoeken wij je om op een formulier aan te geven welke afstand en tempo je graag wilt fietsen. Wij zullen je vervolgens in een groep indelen die dit tempo rijdt.

Samen uit, samen thuis

Het is een gezelligheidstocht, plezier is belangrijker dan de prestatie en we hanteren het ‘samen uit, samen thuis’-principe. Alle deelnemers dienen de signalen voor het fietsen in groepsverband te gebruiken.

Verzorging

Na 40 kilometer pauzeren we bij een café, hier kun je je bidon bijvullen met water. We verstrekken hier gratis krentenbollen en bananen. Koffie/thee/bier/fris zijn voor eigen rekening. Na 80 km is er voor de 130 kilometer-rijders nogmaals gelegenheid tot het bijvullen van je bidon.

Kosten

Deze tocht is gratis! Enkel consumpties zoals koffie, thee, bier of fris (bij start, pauze of finish) zijn voor eigen rekening. Op de pauzelocatie is pinnen niet mogelijk dus neem wat contant geld mee. We zetten bij de finish een pot neer voor wie een vrijwillige bijdrage wil doen.

Als je nog vragen hebt, mail mij dan gerust. Hopelijk heb je er net zo’n zin in als wij, het wordt ongetwijfeld een fantastische dag. Tot zondag!

Groetjes van de organisatie,

Janneke en Bart
Koene en Bas (Cycling Connects People)

Deelname aan deze tocht is volledig op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of ongevallen. Tijdens de tocht zullen foto’s worden gemaakt door Visitbrabant.nl.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.