Zijwielrent.nl bestaat 1 jaar

Hoera: Zijwielrent.nl 1 jaar!

Zijwielrent.nl bestaat één jaar! Een moment om eens stil te staan bij het begin van deze blog, waarom ik ermee ben begonnen en natuurlijk jullie, de lezers van Zijwielrent.nl.

Wat wil je met Zijwielrent.nl, vragen mensen me weleens. Het antwoord is simpel: mijn liefde voor schrijven en wielrennen uitleven. Ik ben journalist van origine en schrijf al jaren in opdracht over allerlei onderwerpen. In februari 2015 bedacht ik: hoe leuk zou het niet zijn om in alle vrijheid over mijn eigen passie te bloggen?

Het idee was nog niet bij me opgekomen of de ideeën voor artikelen tuimelden over elkaar heen. How to’s, fotoalbums van racefietsen, verhalen over toertochten, trainingsartikelen en tips over dameszadels: die nacht kon ik niet slapen door alle opborrelende plannen.

Eerste blogbericht

Ik ben gewoon begonnen, het bouwen van websites vind ik heerlijk, en na een paar dagen – en nachten – was Zijwielrent.nl er! Mijn eerste blogbericht ging, heel toepasselijk, over de eerste rit na de winter.

Fietshoogtepunten
In de maanden na de start van Zijwielrent.nl beleefde ik onvergetelijke fietsmomenten.
Meer lezers

De eerste maanden wist ik niet waar te beginnen, ik wilde zoveel vertellen! Ik beleefde bijzondere fietsmomenten en leerde allerlei nieuwe dingen: wielrennen met een hartslagmeter, een bikefitting… Allemaal ervaringen waarover ik natuurlijk wilde schrijven.

In de loop van de maanden zag ik het aantal lezers langzaam oplopen: Zijwielrent.nl werd ook op social media een bekende naam.

Gastbloggers

Ik kreeg hulp van gastbloggers. Mijn neef Mattie van Hoof schreef enkele humoristische columns over wielrennen vanuit mannelijk perspectief. Mijn ‘wielerman’ Bart van Oers verzorgde een aantal – inmiddels veel geraadpleegde – artikelen over schakelen. En sportvoedingsdeskundige Patricia Schippers nam het onderdeel ‘voeding’ voor haar rekening.

Cycling connects people
Bij wielrennen horen ook inspirerende ontmoetingen, zoals met Team Cycling Connects People.
Spraakmakend

Er waren populaire verhalen, waarvan het meest gelezen – je gelooft het niet: ‘Stuurhoogte van je racefiets verstellen in 8 stappen‘.

Zijwielrent.nl is soms ook spraakmakend. Ik vind dat wielrennen niets te maken heeft met of je man of vrouw bent, en in mei 2015 vond ik het tijd om dat eens duidelijk te maken. Resultaat was het stuk ‘Ik (wielrenster) heb een man ingehaald, nou en’ waarop veel reacties kwamen op deze blog en social media.

Over mannen en vrouwen gesproken: 50% van mijn lezers is vrouw en 50% man! Tot zo ver Zijwielrent.nl ;).

Zijwielrent.nl statistieken
Zijwielrent.nl is in februari 2016 door evenveel vrouwen als mannen bezocht.
Nieuwe onderwerpen

Na één jaar Zijwielrent.nl beleef ik nog steeds veel plezier aan het vertellen van verhalen over wielrennen. Het is elke keer weer een spel om mijn gedachten en gevoelens te vertalen naar tekst. En als ik merk dat dit lukt, omdat mensen zich erin herkennen of moesten lachen of spontaan reageren, dan geeft dat veel voldoening.

Ik heb voor 2016 weer genoeg mooie onderwerpen op stapel staan. Wat dacht je van: de AGR toertocht met Team Zijwielrent.nl in april en mijn grote uitdaging: La Marmotte in juli. Maar ook komen er nieuwe trainingsverhalen aan met Stefan van Klink, informatieve stukken over voeding van Patricia Schippers, nieuwe how to’s en nog veel meer!

Wil je niets missen, volg dan mijn blog. En voel je vrij om te reageren op mijn verhalen, ik vind het erg leuk om respons te krijgen.

Bedankt voor het lezen van Zijwielrent.nl!

Groetjes van Janneke

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

4 reacties

  1. Gefeliciteerd, Janneke en dat er nog maar vele jaren mogen volgen! Door het artikel ‘Ik (wielrenster) heb een man ingehaald, nou en?’ heb ik inderdaad je blog leren kennen. Ik wens je toe dat je met plezier nog jaren van die mooie artikelen blijft schrijven en… dat je lekker blijft genieten van het wielrennen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024