Routes

Zijwielrent Zomertocht De Kempen (90 km)

ZijWielrent Zomertocht De Kempen 2019
Geschreven door Janneke Scheepers

Laatste update: 18 februari 2021

Download 90 km route (GPX)

Ontdek de Brabantse regio De Kempen met deze fietsroute, die ik speciaal voor de Zijwielrent Zomertocht 2019 heb uitgestippeld.

Ik heb deze wielrenroute samengesteld met mijn vader Wim Scheepers, die de regio op zijn duimpje kent. Het is de allermooiste route met een afstand van 90 kilometer, die we in de Kempen hebben kunnen maken. Je geniet onderweg van veel natuur, rustige landweggetjes en sfeervolle pauzelocaties.

Startlocatie en routebeschrijving

Je vertrekt vanuit groepsaccommodatie De Flierefluiter in Hilvarenbeek.

Adres startlocatie:
De Flierefluiter
Groot Loo 8,
5081 BL Hilvarenbeek

Gezellige groepsaccommodatie De Flierefluiter in Hilvarenbeek.
Landgoed De Baest en Oirschotse Heide

De fietsroute voert eerst langs het Vrijthof van Hilvarenbeek, een van de mooiste pleinen van Nederland. Van daaruit fiets je langs het kanaal van Oirschot, door het sprookjesachtige Landgoed De Baest en over de Oirschotse Heide. (Als je tijd hebt, fiets dan zeker even naar het prachtige historische centrum van het dorp Oirschot).

Brouwerij De Gouden Leeuw heeft een terras en een prachtige tuin.
Pauze bij Brouwerij De Gouden Leeuw

Halverwege kun je pauzeren bij Brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem. Tip: bestel er een Beerze Bier!

De fietsroute gaat daarna verder door het buitengebied van Casteren en Netersel. (Tip: je kunt de route een stukje afsnijden en door de natuur langs Herberg In den Bockenreyder fietsen, een super mooi boscafé.)

Via het majestueuze Landgoed De Utrecht steek je de Vlaamse grens over. Hier slinger je via een netwerk van autovrije, stille boerenweggetjes terug naar Hilvarenbeek.

Fietsroute geschikt voor grote wielergroepen

We hebben erop gelet dat de route goed te fietsen is voor grote wielergroepen. Toch heb je hier en daar wel te maken met fietspaden die soms druk zijn, vooral langs het kanaal van Oirschot. Het is aan te raden om hier achter elkaar te fietsen.

Download 90 km route (GPX)
Fotogalerie

Geniet na van deze tocht met de fotogalerij van de Zijwielrent Zomertocht 2019.
> Open fotogalerie

Foto's ZijWielrent fietstocht 2019

©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.