Rondje Fietsallee Breda (46 km)

Dit is mijn favoriete trainingsrondje in Breda. Met als traktatie het strakke asfalt van de 'Fietsallee': alsof je door een computeranimatie fietst!

‘Rondje Fietsallee’ is zo goed als autovrij, slingert door het bos en voert grotendeels over een breed, nieuw fietspad dwars door de Ulvenhoutse en Chaamse bossen. Goed voor in totaal elf kilometer fietsracecircuit: de hemel voor elke wielrenner.

Download GPX
Route: Rondje Fietsallee

Zelf vind ik dit stukje ultiem tijdens het ‘gouden uur’. Dan krijgt het zwarte asfalt van de Slingerdreef een oranje gloed en lichten de witte markeringen letterlijk op.

De fietsroute gaat verder over de Franse Baan, een smalle weg van betonplaten te midden van uitgestrekte akkers. Je waant je in België, maar dan zonder elektriciteitsdraden boven je hoofd.

Op de terugweg richting Markdal is het even verstand op nul langs een brede provinciale weg: kilometers trappen.

Fietsen in het Markdal

Het einde van dit rondje is prachtig. Via het Markdal kom je terug. Je fietst langs rivier de Mark, door weidse, groene uiterwaarden met opvliegende ganzen. ’s Ochtends en in de namiddag hangen soms mistflarden over de velden en zie je de zon weerspiegeld in het water van de Mark.

Ginnekenmarkt

Je finisht bij het startpunt: de schilderachtige Ginnekenmarkt met Parijse allure. Waar – buiten coronatijd – de volle terrassen op je wachten. Hier krijg je het ‘leven als God in Frankrijk’-gevoel. Of moet ik zeggen: het Brabantse gevoel?

Wielrennen en terras met Moeke Ginneken

Veel plezier met deze fietsroute en tot ziens op de Fietsallee!

Download GPX

Wil je meer route inspiratie? Kijk dan ook op ons partnerplatform Cycling Destination

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024