Even voorstellen: Marinke Kerkhoff schrijft nieuwe blogs voor ZijWielrent!

Hoi! Ik ben Marinke, 34 jaar en woon in Groningen. Zo’n 7 jaar geleden stapte ik voor het eerst op een racefiets en dat is flink uit de hand gelopen: mijn leven is inmiddels aardig ingericht rondom het fietsen en mijn carrière binnen de muziekwereld heb ik ingeruild voor een studie Bewegingswetenschappen. Ik geniet van fietsen in allerlei vormen: toerend langs de Drentse hunebedden, wedstrijden op zowel de racefiets als ook steeds meer op de mountainbike, bikepackend naar Italië… Maar het mooiste vind ik een onverharde klim in de bergen! 

Dilemma’s

We legden Marinke een aantal dilemma’s voor, die elke enthousiaste fietsende vrouw ook wel eens heeft. Hier haar antwoorden!

Dilemma 1: Nooit meer een lekke band of altijd wind mee?

Ik ben absoluut niet handig, maar een bandje vervangen lukt me doorgaans nog wel, en dat heb ik graag over voor altijd wind mee! 

Dilemma 2: Berg op fietsen of wind tegen?

Dat is geen dilemma! Ik heb een hele grote hekel aan wind (tegen) en een grote liefde voor bergop fietsen. Helaas vind je in Groningen geen hoogtemeters en is er wel altijd wind…

Dilemma 3: Stoempen of hoge trapfrequentie? 

Hoge trapfrequentie! Na twee slagen stoempen val ik geheid stil, ik moet het echt hebben van enige souplesse. 

Dilemma 4: Sokken over of onder je lange broek/beenstukken?

Erover, want met mijn 1.59m zijn beenstukken altijd veel te lang… die moet ik dus omslaan, en dat verbloem ik graag met een paar mooie sokken. Los daarvan, het is toch zonde als die mooie sokken niet zichtbaar zijn? 

Dilemma 5: Altijd in een witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is?

1 maatje te klein, ik zou wel eens willen ervaren hoe dat is, want dankzij de zojuist genoemde 1.59m kom ik niet vaak in die situatie!

Out of your comfort zone

Mijn motto is “outside of your comfort zone is where the magic happens.” Ik ben best angstig aangelegd en moet mezelf heel vaak drempels over duwen om iets toch te doen – dat kan variëren van over een boomstammetje heen fietsen tot in mijn eentje op reis gaan. Die comfortzone verlaten is wel absoluut de moeite waard, want voorbij de angst vind ik doorgaans wel de mooiste momenten in mijn leven. Je kan het motto daarnaast ook mooi toepassen op trainen: no pain, no gain! 

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

2 reacties

  1. Prachtige introductie met enkele leuke herkenningspunten c.q. gemene delers (wind vs. klimmen bijvoorbeeld!)! Ik kijk uit naar de blogs! Zijwielrent is ook voor mannen beslist een waardevolle bron.

    1. Wat leuk om te lezen Koen. Wij merken inderdaad dat ook zeker de mannelijke fietser de site goed weet te vinden. Veel informatie is voor elke fietser interessant, zoals bijv. banden verwisselen, klim en daaltechnieken etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024