Rottemeren fietspad, Rottedijk

Fietsroute Groene Hart (115 km): heerlijk wielrennen

Graag deel ik een heerlijke wielrenroute in het Groene Hart met je. Het is een van de leukste routes die ik ooit heb gefietst in Nederland. Polders, duinen, steden, superstrakke fietspaden, natuur en indrukwekkende rivierzichten: deze fietsroute heeft het allemaal. Dit is 115 kilometer lang spelen op de racefiets!

De fietsroute is uitgestippeld door Wilfried Vos, die in Nieuwerkerk aan den Ijssel woont. Wilfried heeft ons het allermooiste van zijn omgeving laten zien door middel van deze fietsroute. Wat hebben we een leuke dag gehad! Dat moeten meer mensen beleven, vond ik.

Speciaal voor Zijwielrent.nl heeft Wilfried daarom zijn fietsroute beschreven en een GPX-bestand gedeeld. Deze informatie vind je hieronder. Ga de fietsroute lekker fietsen, zodra de corona-situatie het toelaat. Ik wens je veel plezier!

Download GPX

Startpunt en routebeschrijving

De fietsroute start bij het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel, naast de afslag van de A20.

Adres:
Van der Valk Hotel Rotterdam – Nieuwerkerk
Parallelweg Zuid 185,
2914 LE Nieuwerkerk aan den IJssel

Je fietst door de polders van de Zuidplas, langs het kanaal, de roeibaan en de Rottemeren richting Zoetermeer langs de A12.

Lunch bij een strandtentje

Na Zoetermeer fiets je richting Wassenaar. Daar fiets je door de duinen via Scheveningen naar Hoek van Holland. Dit is een ideaal punt voor een lunch bij een strandtentje! Ook bij Kijkduin kom je genoeg restaurants tegen voor een stop. 

Fietsen Hoek van Holland
De ideale pauze: lunch bij een strandtentje in Hoek van Holland.

Uitzicht op de waterkering

Vervolgens fiets je verder langs de Nieuwe Waterweg, het laatste stuk van de verbinding van Rotterdam met zee. Fiets bij de ontzagwekkende waterkering, de ‘Maeslantkering’, even omhoog om het uitzicht op je in te laten werken.

Uitzichtpunt Waterkering
Bij de Maeslantkering is het leuk om even naar boven te fietsen en te genieten van het uitzicht.

Wielrennen langs de Waterweg

Langs de Waterweg fiets je richting Maassluis en Vlaardingen. Aan overkant zie je de olieraffinaderijen van de Europoort liggen.

Een deel van het fietspad langs de Waterweg is, vanwege de aanleg van een tunnel tussen Maassluis en Rozenburg, tot en met 2022 afgesloten. De omleiding staat niet aangegeven. De GPS-route leidt je wel langs de omleiding.

Fietsen langs de Waterweg, met uitzicht op imposante rivierschepen.

Fietsen door Schiedam centrum

In Vlaardingen fiets je langs de metrolijn in de richting van Schiedam. De fietsroute gaat verder door het oude centrum van Schiedam en over het bedrijventerrein Spaanse Polder langs Rotterdam Airport.

Tot slot fiets je via natuurgebied Lage Bergse Bos, rivier de Rotte en recreatiegebied de Zevenhuizerplas terug naar Nieuwerkerk aan den IJssel.

Fietsroute geschikt voor kleine wielergroepen

Deze fietsroute is niet geschikt voor hele grote wielergroepen maar wel voor kleine groepen tot 5 à 6 personen. Wilfried geeft nog een tip: “Ga deze route niet fietsen in het hoogseizoen op een mooie zomerse dag. In de duinen kan het dan druk zijn en de fietspaden zijn daar smal.”

Kaart van de fietsroute:

Wielrenroute Groene Hart
Download GPX
Fietsroute met dank aan Wilfried Vos

Wilfried Vos woont in Nieuwerkerk aan IJssel. Hij fietst elke week wel een paar rondjes in zijn achtertuin het Groene Hart. “Niets is mooier om in de zomermaanden vroeg op pad gaan voor een lange tocht”, vindt hij. 


Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024