Ridley custom paint racefiets

Racefiets in jouw droomkleur: kies de kleuren zelf!

Wil je een racefiets in een kleur naar jouw eigen keuze? Dat is prima mogelijk bij diverse racefietsmerken. Ik testte de kleurenopties van zes topfabrikanten.

Het klinkt als iets uitzonderlijks: een racefiets laten spuiten in kleuren die jij zelf kiest. Toch wordt deze dienst gewoon aangeboden door gevestigde racefietsfabrikanten. Sommige rekenen niets extra, andere wel.

Het geeft een heleboel mogelijkheden: jouw (dames)racefiets in de kleuren van je bedrijf, fietsclub of die ene, prachtige kleurencombinatie.

Racefiets in de kleuren van Zijwielrent.nl

Ik was benieuwd en ben gaan spelen met de kleurenconfigurators van topfabrikanten Trek, Ridley, Orbea, Bianchi, Cipollini en Colnago. Mijn doel: een racefiets ‘ontwerpen’ in de huisstijlkleuren van Zijwielrent.nl, ofwel turquoise/lichtblauw en oranje/koraalrood. Check hieronder het veelzijdige resultaat!

Trek: van regenboogkleuren tot goudglitters

Trek Madone in het speciale design ‘Seafoam’.
Trek Emonda in design ‘Full faze’: ‘Viper red / Cobra Blood’ en het logo in ‘Aloha Green’.
De Trek Domane in design ‘Gran Premio’. Het frame is ‘Miami Green’, de bovenbuis ‘Teal’ met zwart kleurverloop, en het logo is ‘Radioactive Coral’.
Project One

Bij de Amerikaanse racefietsfabrikant Trek kun je helemaal los gaan met hun configurator ‘Project One‘. Het werkt heel simpel: je kiest eerst het model racefiets, vervolgens de groepset en dan begint de fun: het kiezen van de kleuren!

Goudspikkels en iriserende lak

Kies voor matte of metallic kleuren, een effen kleur of patronen, snelle lijnen en goudspikkels. Je kunt zelfs kiezen voor ‘Prismatic Pearl’, een iriserende lak. Keuzestress! Een persoonlijke tekst op het frame maakt je racefiets helemaal uniek.

Je betaalt er wel voor. Bovenin de configurator van Trek zie je de prijs, die verandert per aanpassing mee. Je bent zo duizend euro verder.

Ridley: kleuren en designs naar keuze

De Noah in design ‘Fade’, kleuren zachtblauw en rood.
Custom kleuren racefiets
Ridley Noah in de kleuren celeste en rood.
Zelf kleur kiezen van je racefiets
Ridley Fenix in design ‘Inspired by you’.
Goedkoop je racefiets spuiten in kleur naar keuze

Bij het Belgische racefietsenmerk Ridley kost het een schijntje om je racefiets te laten lakken in een kleur naar keuze. Je betaalt slechts € 100,- extra!

Ridley biedt al lang custom paint aan voor hun racefietsen. Dat komt niet uit de lucht vallen: ze zijn in een garage begonnen als fietsenspuiterij.

In de handige configurator kun je naar hartelust kiezen uit allerlei lay-outs en kleuren in mat of glans. Ik ben aan de slag gegaan met Ridleys aero-bike Noah en allround-model Fenix. Weetje: de damesracefiets-varianten heten respectievelijk Jane en Liz, maar het zijn (nagenoeg) dezelfde frames.

Schoonheid van Orbea in je eigen kleuren

Dit vind ik mijn mooiste ‘creatie’: Orbea’s Orca Aero in aubergine met blauw.
Orbea Orca met groen-zwart kleurverloop en karakteristieke voorvork.
De Orca in effen lichtblauw met oranjerood.
Geen extra kosten voor eigen kleuren bij Orbea

Bij de Spaanse racefietsfabrikant Orbea kost custom paint zelfs niets extra. Zo worden hun prachtige racefietsen zoals de ‘Orca’ nog begeerlijker! Hun kleurenconfigurator ‘MyO‘ werkt heel eenvoudig.

Je krijgt een afbeelding te zien van de gekozen racefiets. Klik op een onderdeel (zoals frame of voorvork) om de kleur aan te passen. Kies voor een effen kleur of een kleurverloop. Voor je voorvork zijn erg toffe designs beschikbaar.

Je kunt niet zomaar alle kleuren met elkaar combineren, Orbea maakt steeds een voorselectie van combinatiekleuren. Om te voorkomen dat er al te lelijke combinaties worden gebrouwen, denk ik 😉.

Bianchi racefiets in jóuw kleur

Best geslaagd: de Bianchi Oltre in grijs met celeste en rood.
Bianchi Oltre, in de kleuren Vivid Red en Celeste.
Bianchi Oltre in wit, oranje en lichtblauw.
Tavolozza kleurenconfigurator

De racefietsen van de Italiaanse fabrikant Bianchi hebben natuurlijk een iconische kleur: celeste. Maar wist je dat deze prachtige fietsen ook te verkrijgen zijn in allerlei andere, door jou gekozen kleuren? Dit kan met de kleurenconfigurator Tavolozza. Het kost zo’n € 400,- extra.

De keuze is minder groot dan bij de eerder genoemde racefietsmerken. Zo kun je geen kleurverloop toepassen en zijn minder kleuren beschikbaar. Je kunt wel kleuren combineren. Ik ben gaan knutselen met Bianchi’s racemonster, de ‘Oltre’.

Nu past Bianchi’s huiskleur celeste natuurlijk perfect bij Zijwierent.nl, dus heb ik die kleur een paar keer gekozen in de voorbeelden hierboven. Andere kleuren zijn mogelijk.

Kleuren kiezen bij racefietsen van Cipollini

Cipollini RB1K The One in Deep Ocean en Red.
Gravelbike custom color
Gravelbike MCM Allroad in Red Metal en Deep Ocean.
Cipollini MCM in Cangiante Blu en Red.
Italiaans kleurenspektakel met myCipo

De toch al spectaculaire racefietsen van het Italiaanse merk Cipollini maak je nog specialer met lakwerk in de kleuren naar je eigen keuze. In de configurator myCipo heb je bij de meeste modellen twee opties:

  1. Naked carbon: kleurvlakken en strepen waarvan je de kleuren kunt kiezen, onderbroken door het kale carbon.
  2. Painted / Total Color: volledig lakwerk, waarbij je de voorvork een andere kleur kunt geven dan het frame.

In de configurator moet je eerst kiezen tussen deze opties, voordat je aan de slag kunt met de kleuren.

Het is mij niet duidelijk wat de kosten zijn van de aangepaste kleuren. Ik heb van Cipollini een offerte met een startprijs / richtprijs ontvangen, maar de fabrikant verwijst voor meer informatie naar de geautoriseerde dealer.

Colnago: beperkte kleurenopties en modelkeuze

Colnago C64 in wit, rood en blauw.
Kleurenconfigurator My sixty4

Ook al zo’n tot de verbeelding sprekend racefietsmerk uit Italië is Colnago. Hier kun je ook de kleuren van je racefiets aanpassen, al zijn de opties veel beperkter:

  • Je kunt enkel model C64 aanpassen in configurator My sixty4.
  • Voor het frame heb je enkel keuze uit ‘kaal’ carbon glanzend en mat, of wit.
  • Voor de voorvork kun je kiezen uit slechts 12 kleuren, voor het logo uit een luttele 7 kleuren.

Maar goed, er zou maar net de kleurencombinatie tussen zitten die jij zoekt! De prijzen worden er door Colnago niet bij vermeld.

Kleuren en design van je racefiets kiezen

Misschien is het daadwerkelijk laten spuiten van een racefiets in je eigen kleuren wat al te gek voor je. Maar het is erg leuk om op de stoel van de ontwerper te gaan zitten en jouw ultieme droomracefiets virtueel samen te stellen. Je bent zo een paar uur verder. Veel plezier met creëren!

Volg deze blog

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024