Anke Doves

Even voorstellen: Anke Doves

Mijn naam Anke Doves, 49 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen en baasje van een energieke viervoeter. Wij wonen in de polder waardoor het racefietsen vaak met wind gepaard gaat, want “In de polder waait het altijd.” Ik ben 25 jaar geleden begonnen met mountainbiken en heb er al heel wat mooie ritten in binnen- en buitenland opzitten. Wilde ik vroeger nog weleens de racefiets van mijn vader of broer pakken, sinds vier jaar heb ik mijn eigen racefiets. Ik ben een recreatieve fietser maar daag mezelf soms uit met een bijzondere rit/wedstrijd. Zo heb ik vorig jaar de Amstel Gold Race gefietst. Een rondje Markermeer staat ook nog op mijn to-ride lijst. Naast fietsen loop ik hard, vaak met de hond. In deze blog stel ik mijzelf aan de hand van een aantal vragen en mijn favoriete quote graag wat verder voor. 

– Nooit meer een lekke band of altijd wind mee? 

Nooit meer een lekke band! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik in de afgelopen vier jaar maar 1 keer lek heb gereden. Geen wind of altijd wind mee lijkt mij ook maar eentonig, van een beetje fietsen in de wind word je uiteindelijk alleen maar sterker. 

– Berg op fietsen of Wind tegen? 

100% berg op fietsen. Ik ben dol op fietsen in de bergen, zowel op de mountainbike als racefiets. Genieten van de mooie vergezichten onderweg en op de top na een beklimming. En bergop betekent ook altijd weer bergaf.  

– Stoempen of hoge trapfrequentie? 

Eerlijk gezegd dan toch stoempen. Al is het al minder dan toen ik nog alleen op de mountainbike zat. Ik probeer op de racefiets steeds meer met een hogere trapfrequentie te fietsen. 

– Sokken over of onder je lange broek/beenstukken? 

Alle regels ten spijt, voor mij toch echt eronder. In de zomer vind ik het leuk met hippe sokken rond te fietsen, maar zodra de lange broek uit de kast komt, zitten de sokken gewoon onder de broek. 

– Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is? 

Als het maar net 1 maatje te klein is, dan zeker dat. Misschien ouderwets maar ik vind een fietsbroek toch het mooist als die zwart van kleur is. Dan maar hippe kleuren in shirt en sokken. 

Mijn favoriete quote: Do more of what makes you happy! 

Deze quote is wat mij betreft alleszeggend; doe vooral die dingen waar je blij van wordt. We moeten vaak al zoveel (van onszelf).

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024