Even Voorstellen: Ella van der Veer

Mijn naam is Ella van der Veer, 22 jaar en woon in Zwolle, een prachtige veelzijdige fietsomgeving. Ik fiets al heel wat jaren op de mountainbike en racefiets, en daarnaast heb ik ook veel aan krachttraining gedaan en ben ik naast mijn studie in Delft een aantal jaar fitness instructeur geweest.

Met de volgende 5 dilemma’s kom je wat meer over mij te weten:

Dilemma 1: Nooit meer een lekke band of altijd wind mee?

Ik heb de afgelopen 10.000km niet lek gereden, mijn beide fietsen staan op tubeless banden en dat werkt voor mij perfect. Tot nu toe altijd iemand anders in de groep die een lekke band heeft (knocks on wood). Wind tegen of een stevige zijwind vind ik altijd wel minder dus ik kies voor altijd wind mee!

Dilemma 2: Berg op fietsen of Wind tegen?

Lijkt me duidelijk na het antwoord op het vorige dilemma, absoluut berg op! Ook omdat bergen voor mij het ultieme vakantiegevoel oproepen en een zware klim wordt meestal ook nog is beloond met een mooi uitzicht op de top.

Dilemma 3: Stoempen of hoge trapfrequentie? 

Ik zou hier graag hoge trapfrequentie neerzetten maar dat is één van mijn verbeterpunten voor aankomend jaar. Op dit moment stoempen dus.

Dilemma 4: Sokken over of onder je lange broek/beenstukken?

Onder, ookal horen ze volgens veel mensen erover. Overigens heb ik als het koud genoeg is voor een lange broek ook overschoenen aan dus dan zie je ze toch niet.

Dilemma 5: Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is?

Beide niet ideaal, maar een witte fietsbroek is dan toch het ergst van de twee. Wordt snel vies en als je pech hebt schijnt hij ook nog eens door. Een maatje te klein it is!

Mijn favoriete motto kun je ook vinden in mijn insta bio: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. Fun fact: deze uitspraak wordt vaak toegeschreven aan Pipi Langkous maar is nooit ergens in een boek of film gevonden. Het typeert mij wel, ik ben niet bang om nieuwe dingen te proberen en om buiten de gebaande paden te gaan. Overal kan je iets van leren! In het fietsen zit dit vooral in het doorbreken van grenzen, zo rijd ik bijvoorbeeld dit jaar de elfstedentocht wat voor mij een afstandsrecord (235km) zal zijn. Daarnaast zet ik mij graag in om vrouwen (en mannen natuurlijk ook) een kijkje te geven in mijn technische en sportieve achtergrond, en hoop ik hier mensen mee te motiveren ook nieuwe dingen te proberen en je te laten zien dat je zoveel meer kan dan je misschien denkt!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024