Even voorstellen: Ingrid Verheij

Hoi, ik ben Ingrid! Ik ben 42 jaar oud en woon in Rotterdam, samen met mijn fiets Rosa. Ik word gelukkig van haarspeldbochten, berglandschappen en het geratel van mijn fiets. Ik kocht 6 jaar geleden een racefiets omdat ik een hardloopblessure had en na mijn eerste ritje in de Alpen wist ik dat ik er een nieuwe verslaving bij had. 

Dilemma 1: Nooit meer een lekke band of altijd wind mee?

Ik teken voor nooit meer een lekke band. Tijdens mijn laatste Marmotte fietste ik door de Maurienne Vallei. Ik was heerlijk op dreef en alles zat mee. En toen: pats! En mijn inbussleutel bleek ook nog eens in het appartement te liggen. Vierduizend voorbij zoevende fietsers later was er na drie kwartier eindelijk iemand die stopte om de sleutel uit te lenen. Als dat me toch eens bespaard had kunnen blijven…..


Dilemma 2: Bergop fietsen of wind tegen?

Ik ben dol op de bergen en vind het heerlijk om omhoog te fietsen. Als ik eenmaal mijn juiste ritme heb gevonden, kan ik uren doorgaan. Die voldoening als je bovenop de col staat, heerlijk. Bergaf daarentegen vind ik nog steeds een dingetje. Vijftig kilometer omlaag van de Galibier naar Bour d’Oisans? Ik vind het een een grotere beproeving dan omhoog. Ik krijg last van mijn rug en durf nog steeds niet zo heel hard. Al gaat het elk jaar al wat beter, zeker op afdalingen die ik inmiddels al goed ken.


Dilemma 3: Sokken over of onder?

Ik weet dat het erover hoort. En af en toe doe ik dat ook. Om vervolgens toch de sokken er maar weer onder te stoppen. Ik ben nog steeds een twijfelaar wat dat betreft.


Dilemma 4: Stoempen of hoge trapfrequentie?

Ik was altijd geneigd om te stoempen. Maar let er nu wel goed op om het niet meer (teveel) te doen. Ik heb namelijk snel last van mijn onderrug.


Dilemma 5: Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is?

Onee! Ik vind het allebei erg. Maar kies toch voor de te kleine broek. Mag ik dan wel ergens in mijn eentje in een afgelegen gebied fietsen?


MottoYour body can stand almost anything. It’s your mind that you have to convince. Ik geloof echt dat een groot deel van je prestatie zich in je hoofd afspeelt. Als het sporten onwijs zwaar voelt of als je er doorheen zit, doe dan maar eens een poosje net alsof je lacht. En kijk eens wat er gebeurt. Ik las ooit dat marathonloper Eliud Kipchoge dat doet. Het werkt echt!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024