Fietsverhalen

Even Voorstellen: Renske Thalen

Renske-Thalen
Geschreven door Redactie Zijwielrent.nl

Mijn naam is Renske Thalen, 37 jaar, ik fiets graag op de racefiets en sinds kort gek op gravelbiken, in de zomers doe ik aan triathlon.  

Ik zal mij voorstellen aan de hand van 5  dilemma’s en mijn favoriete motto. 

Dilemma 1:Nooit meer een lekke band of altijd wind mee?

Dan ga ik voor ‘altijd wind mee’. Ik rijd niet vaak lek, dus die gok durf ik wel te nemen.  Bovendien kom ik er eerlijk voor uit dat ik een Mooi Weer Fietser ben, en met Eunice en Franklin nog vers in mijn geheugen, vind ik wind tegen toch wel een ‘slecht weer-scenario’. 

Dilemma 2: Berg op fietsen of Wind tegen?

Haha, zie dilemma 1, ik houd niet van tegenwind. Maar ik houd wel erg van klimmen in de bergen, of het nou de Limburgse heuvels zijn of Franse Alpen. De beloning van een prachtig uitzicht bovenop vind ik prachtig.

Dilemma 3: Stoempen of hoge trapfrequentie?

Ik ben meer een stoemper dan een koffiemolentje op de fiets, maar ik ben me er wel bewust van en probeer de trapfrequentie niet te laag te krijgen.  

Dilemma 4: Sokken over of onder je lange broek/beenstukken?

Hierop is maar 1 antwoord mogelijk: over! Mits je mooie sokken draagt, tenminste.

Dilemma 5: Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is?

Oef, moeilijk. Mag ik hier dan kiezen voor wind tegen? 

Ik sluit het voorstelrondje af met mijn motto: Don’t avoid the hills! In running. In cycling. And in life. Strength is found when you tackle the seemly impossible. 

In 2015 deed ik mee aan Alpe d’Huzes. 4x achter elkaar de Alpe d’Huez beklimmen was zwaar, maar zo’n bijzondere ervaring. Op basis van mijn conditie dacht ik dat 2x wel zou moeten lukken, en op zo’n dag misschien ook wel een derde keer. Dus stelde ik mijn doel nóg uitdagender en het lukte!

Over de auteur

Redactie Zijwielrent.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.