Even voorstellen: Petra Huijsmans

Mijn naam is Petra Huijsmans, 56 jaar jong en gek van fietsen. Ik fiets vanaf mijn 13de op mijn racefiets en sinds 3 jaar ook lekker aan het Gravel biken. In de polder, in het bos of in de bergen. De grote alpenreuzen kennen voor mij geen geheimen meer, alhoewel voor klimmen ik niet het juiste gewicht heb. Maar aan de hand van de onderstaande stellingen zal ik iets meer vertellen.

Nooit meer een lekke band of altijd wind mee:

Lastige keuze, ik ben niet bang voor een lekke band of tegenwind. Een bandje verwisselen lukt me wel en omdat ik in de polder woon, ben ik een tegenwind fietser. Maar ik ga voor  altijd wind mee, heerlijk genieten is dat. Het liefst ga ik dan heel hard en met mooi weer. En met windkracht 7, de wind vanuit de juiste windrichting, wil ik zeker nog wel eens proberen om een Kommetje te pakken op Strava.

Berg op fietsen of wind tegen?

Deze keuze is niet moeilijk het wordt wind tegen fietsen zo als gewend hierin de polder. Berg op fietsen lukt mij wel, maar het is altijd afzien. Als ik de top haal geniet ik er wel van, het uitzicht, de overwinning op jezelf, je hebt het toch maar gedaan, “trots”. Ik kan zeker genieten van een afdaling, dat vind ik wel een geweldige uitdaging, vooral als de bochten goed liggen en er weinig verkeer is. Snoeihard naar beneden.

Stoempen of een hoge trapfrequentie?

Ik probeer wel eens om met een hoge trapfrequentie te rijden, maar geef mij maar lekker stoempen op de pedalen.

Sokken over of onder je lange broek/ beenstukken?

Lekker “old fashion”, de sokken netjes onder de beenstukken.

Zo rijd ik ook als voorrijder voor goede doelen zoals hier bij De Delta Ride for the Roses. Deze heb 7 x gereden als voorrijder. Super leuk om te doen!

Altijd in een witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maat te klein is?

Als ik moet kiezen dan maar het laatste, alhoewel lastig, het zit niet fijn. Ik vind het wel belangrijk dat een fietsbroek goed zit!

Quote: You are never too old to enjoy cycling as a way of life!

Niet gekozen voor een foto op een berg maar voor deze op de bekende Raymond Poulidor wielerbaan in Limoges Le France. De Franse baanploeg was hier aan het trainen. En ik mocht ook even de baan uitproberen. Heel speciaal.
Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024