Routes

Fietsroute Breda – De Kempen (80 en 130 km) – Zijwielrent LenteTocht

Geschreven door Janneke Scheepers

Ben je op zoek naar een mooie wielerroute vanuit Breda, die geschikt is voor groepen? Download op deze pagina de route van de Zijwielrent.nl LenteTocht 2018. Je fietst van Breda naar regio De Kempen via België.

Laatste update: 7 maart 2021

Download 80 km route (GPX)   Download 130 km route (GPX)

 

Volg het spoor van de ZijWielrent Lentetocht 2018 met deze fietsroute!

Je vertrekt vanuit Restaurant Den Deijl in Breda. Fietspaden kom je tijdens de rit amper tegen. Wel veel landweggetjes, waar je – behalve een lokale boer en fietsers – geen verkeer ziet. In dit afgelegen buitengebied passeer je de Belgische grens, daarom noem ik deze tocht ‘De Grote Oversteek’.

Halverwege kun je pauzeren bij De Biertuin in het Vlaamse dorp Poppel, een gezellige buitenlocatie voor koffie/thee, fris of een speciaalbier.

Routes

De 80 kilometer route schampt De Kempen alvorens terug naar Breda te buigen. De 130 kilometer route gaat dieper De Kempen in en voert onder meer langs water en door een weelderig landgoed.

Fietsers Breda

De route passeert kasteel Bouvigne in Breda. Foto’s: Willeke Machiels, VisitBrabant.

Adres startlocatie:

Restaurant Huis Den Deijl
Marellenweg 8,
4836 BH Breda

Download 80 km route (GPX)   Download 130 km route (GPX)

Fotogalerie

Geniet na met de foto’s van de Zijwielrent LenteTocht 2018.
> Open fotogalerie

©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

4 Reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.