Antoinette, tenue des femmes, inspirerende vrouwen

Inspirerende vrouwen op de fiets by TENUE des Femmes: dit is Antoinette!

Verhalen van inspirerende vrouwen op de fiets. TENUE des Femmes deelt ze iedere maand met jullie. Vandaag stellen we voor: Antoinette

Wie ben je?

Ik ben geboren in Plymouth (UK) en 7 jaar geleden naar Nederland verhuisd.  

Hoe is het fietsen op jouw pad gekomen?

Ik heb altijd van sport gehouden. 10 jaar geleden liep ik vast en besloot ik het roer om te gooien. Ik ben 45 kg afgevallen, naar Nederland verhuisd en wilde een baan in de sportindustrie.  Mijn oorspronkelijk plan was een baan als  fitnessinstructeur, totdat ik op Facebook een vacature voor RoCycle-les voorbij zag komen. Nu ben ik 4,5 jaar fulltime RoCycle instructeur. 

Als startende instructeur heb ik de nodige uitdagingen gehad. Met lesgeven word je continu beoordeeld en mensen delen hun mening ook online. Daar heb ik echt mee moeten leren omgaan. Nog steeds is het af en toe een uitdaging hoe ik dat het beste kan doen.  

Tijdens Covid nam ik een pauze van 3 maanden waarbij ik mijn fiets niet heb aangeraakt. Het bood me de mogelijkheid om na te denken wat ik nu echt wilde bereiken en de keuze te maken om vol voor mijn baan als instructeur te gaan. Het was een keerpunt waarop alles op zijn plek leek te vallen en ik het gevoel kreeg: “I can do it”!

Wat betekent fietsen voor jou?

RoCycling is voor mij echt een levensstijl geworden. Of ik nu lesgeef of zelf deelneem aan een les. Het inspireert om samen met anderen te fietsen en de energie die daarbij vrijkomt is verslavend.

Voor mij is RoCycling niet alleen een fysieke workout, maar zorgt het ook voor mindfulness. Het fietsen zorgt ervoor dat ik aanwezig ben ‘in het moment’ en verbinding kan maken met mijn eigen gedachten en gevoelens. Tegelijkertijd realiseer ik me dat iedereen op de fiets een eigen reis maakt, elke keer weer. 

“The (indoor) bicycle goes nowhere, but in fact the bicycle takes you everywhere

Op welk moment van de dag zit jij het liefst op de fiets? 

Bij voorkeur om 6 uur ’s ochtends! Dan is mijn energielevel het hoogst. Ik ben echt een early bird.

Wie is voor jou een inspiratie?

Laird Hamilton. Vanwege zijn levensstijl. Hij is volop bezig met longevity (zo gezond mogelijk ouder worden) en inspireert me daarin. Ik ken hem uit de surfwereld, en ben hem altijd blijven volgen. 

Wat is jouw advies aan andere (potentiële) fietsers? 

Spring op die fiets! Of je nu nieuw bent als fietser of een doorgewinterde sporter bent die iets nieuws wilt proberen. Lach als je valt, dat doe ik ook. Fietsen geeft zoveel energie en plezier. 

Vind een groep om bij aan te sluiten.  Samen fietsen motiveert. Ik heb sinds november een mountainbike en ben ook opzoek naar mensen die samen willen fietsen!

Wat is je (fiets)droom voor de toekomst? 

Een eigen indoor cycling studio. Dat is absoluut mijn droom. Ik wil een community creëren waar elke ride een unieke ervaring is en we met elkaar prestaties vieren. Een studio meer dan alleen een sportschool; een plek waar mensen samenkomen en zich verbinden, niet alleen voor fysieke fitheid maar ook voor hun mentale gezondheid. 

Meer weten over TENUE des Femmes? Check dan de link naar de website hier

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Een heerlijk fietsweekend bij Landal GreenParks Natuurdorp Suyderoogh

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024