Paulette, Lea, TENUE des Femmes

TENUE des Femmes en ZijWielrent: even voorstellen

Dit jaar gaat TENUE des Femmes samen met Zijwielrent verhalen delen vanuit de fietscommunity. TENUE des Femmes is een (nieuw) vrouwenwielrenmerk dat sinds een jaar, bestaat (gelanceerd op 8 maart 2023 op Internationale Vrouwendag). Wie zijn de gezichten achter dit merk?

Paulette en Lea

Wij, Paulette en Lea, zijn de oprichters van TENUE des Femmes. Het idee om wielrenkleding voor vrouwen te maken ontstond, hoe kan het ook anders, op de fiets! Beiden waren we al enige tijd op zoek naar nieuwe fietskleding. Om ons heen waren er veel vrouwen gaan fietsen, en dat matchte voor ons gevoel niet met het relatief beperkte kledingaanbod. Dat kon beter, en dat kon met meer variatie. Dus toen besloten we, dan gaan we het zelf maken!

Eerste collectie

Sindsdien zijn we druk bezig geweest met ontwerpen, het vinden van een producent en het opzetten van een webshop (ja, er komt stiekem toch wat bij kijken). Het resultaat is een eerste collectie speciaal en alleen gericht op de vrouw.  Onze lange en korte broeken zijn voorzien van een handige achterrits voor een snelle sanitaire stop in de berm. De korte fietsbroeken hebben pijpen met een clean cut (ipv een strakke rand). Al onze fietsbroeken zijn voorzien van bretels. Zo blijft jouw broek niet alleen lekker zitten, maar heb je ook geen prikkende broekrand in je buik. Wel zo lekker bij langere fietstochten. 

Ode aan de vrouw

Als ode aan de vrouw hebben we een print waar letterlijk vrouwen op staan afgebeeld. Voor vrouwen die de voorkeur geven aan een volledig matching TENUE hebben we drie ontwerpen die gecombineerd kunnen worden met bijpassende wielrensokken. Uiteraard alles verkrijgbaar via tenuedesfemmes.cc

Samenwerking TENUE des Femmes en Zijwielrent: mooie verhalen

Maar kleding is voor ons niet alleen een (wielren)fashion statement; het vormt ook het canvas voor geweldige verhalen. En die verhalen delen we dit jaar graag met jullie. Stay tuned voor boeiende interviews van inspirerende vrouwen op de fiets!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024