IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Samen met IRIS organiseert komoot van 7 tot 9 juni 2024 de Black Forest Edition van de populaire komoot Women’s Weekender serie. Alle enthousiaste off-road fietsers, met of zonder bikepacking ervaring, zijn uitgenodigd. LET OP: er komt ook nog een NEDERLANDSE variant aan, die zal 28-30 juni plaats vinden, met start in Breda en finish In Maastricht. . Wil je toch graag ook de Black Forest Edition bijwonen? Lees dan verder!

Vorige edities groot succes

Na het succes van de komoot Women’s Rallies startte komoot in 2022 de komoot Women’s Weekender: een variant op het populaire komoot Women’s Rally concept, met lokale evenementen en meer routes die ook voor beginners goed te doen zijn. Met de Black Forest Edition gaat komoot in juni 2024 met in totaal 50 vrouwen op een bikepacking avontuur in het prachtige landschap van het Zwarte Woud. De deelnemers kunnen een route van 200 kilometer verwachten met bijna 4.000 hoogtemeters, over drie dagen, langs beboste bergtoppen, diepe dalen, kabbelende beekjes en idyllische meren.

Fietsers bepalen hun eigen tempo, en terwijl zich overdag kleinere groepen vormen, komt iedereen ’s avonds samen op vooraf vastgelegde campings die komoot heeft gereserveerd. Na elke etappe kunnen de ervaringen van de dag worden uitgewisseld als de fietsers elkaar daar ontmoeten, voordat ze de volgende dag weer op pad gaan.

Belangrijkste gegevens voor de komoot Women’s Weekender x IRIS Black Forest Edition:

🗓️ 3 dagen avontuur van 7 tot 9 juni 2024
🚴‍♀️ Route: ca. 200 km, 3500 hoogtemeters (beginnersvriendelijk, goede basisconditie noodzakelijk, off-road basisvaardigheden nuttig)
⛺️ Mogelijkheid om binnen of buiten te slapen
📍Begin- en eindpunt: Freiburg
⏰ Start: 7 juni, 11.00 uur
🏁 Samenkomst bij de finish: 9 juni, 15.00 uur
✏️ Inschrijven kan vanaf 2 april 2024 tot 11 april 2024: atleta.cc/e/nP6Oqy4SR6DQ

Iris x Komoot

Het evenement vindt plaats in samenwerking met Iris.cc. Iris Slappendel is eigenaresse van het wielerkledingmerk IRIS. Ze is voormalig profwielrenster, Eurosport-commentator en medeoprichtster van de Cyclists’ Alliance: een vereniging die zich inzet voor de promotie van vrouwen in het professionele wielrennen.

Samen met 50 andere vrouwen nam ze in 2022 deel aan de komoot Women’s Torino-Nice Rally. Ze wil deze bijzondere ervaring nu voor meer vrouwen mogelijk maken en is medeorganisator van de eerste komoot x IRIS Women’s Weekender in 2023 op de Nederlands/Belgische grens (komoot.com/collection/2245493).

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024