Fietsbril voor smal gezicht

Review: Bliz Pace fietsbril voor smal gezicht

De Bliz Pace fietsbril is speciaal gemaakt voor sportfietsers met een kleiner gezicht. Ideaal voor vrouwen die wielrennen dus! Ik heb twee modellen uitgetest: één zonnebril met meekleurende brillenglazen, en eentje met losse, verwisselbare brillenglazen.
Fietsbril voor smal gezicht

Als je een te grote fietsbril draagt tijdens het wielrennen, zul je er waarschijnlijk last hebben dat je ogen niet goed beschermd worden tegen de wind. Teveel lucht komt achter de brillenglazen waardoor je droge ogen krijgt.

Bliz maakt vooral zonnebrillen voor sneeuwsporters. Hun collectie Pace is een uitzondering: deze is specifiek gemaakt voor sportfietsers met een smal gezicht. Ideaal voor menig wielrenster dus! En ook voor mannen met een kleiner gezicht natuurlijk :-).

Zonnebril voor vrouwen die wielrennen

Sportbril met goede pasvorm

Mijn Bliz Pace fietsbril sluit beter aan dan elke andere sportbril die ik ooit heb gehad. De brillenglazen zijn zo gevormd dat ze de vorm van je wang en jukbeenderen goed volgen. Die schuine lijn geeft de bril een erg sportief uiterlijk.

zonnebril_damesmodel_wielrennen_pace_afmetingen

Het montuur is eveneens sportief met hoekige lijnen erin. Je hebt ze in verschillende kleuren, zelfs met coole carbon look (het ziet er alleen maar uit als carbon, het materiaal van deze monturen is gewoon kunststof.) De pootjes hebben rubberen uiteinden die je kunt vervormen zodat de bril nog beter past.

zonnebril_bliz_pace_wielrennen_zijkant

Zonnebril met meekleurende glazen

De meekleurende glazen van de Bliz Pace fietsbril zijn lichtroze als het bewolkt is, en worden donkerder bij felle zon. Dit werkt prima, het is handig dat de bril te gebruiken is in verschillende omstandigheden. De glazen geven een rustig beeld. Wel is de bril iets te donker bij zwaarbewolkte weersomstandigheden en schemering. Dat kan een nadeel zijn als je vaak lange toertochten maakt waarbij het licht gedurende de dag verandert.

bliz_zonnebril_dames_wielrennen

Een model met verwisselbare brillenglazen die je in het montuur kunt klikken, kan dan een betere uitkomst bieden. Al moet je er wel zin in hebben om verschillende setjes brillenglazen mee te nemen. Ik heb de Bliz Pace bril uitgetest met sterk contrasterende brillenglazen in de kleur oranje. Deze geven bij zware bewolking en schemering een helderder beeld dan meekleurende brillenglazen.

Nadeel Bliz Pace fietsbril

Nadeel van de Bliz Pace met meekleurende brillenglazen (vind ik zelf): de bril maakt kleuren minder intens. Blauwe lucht wordt wit/grijzig en frisgroene blaadjes worden minder fel. Soms kijk ik zelfs over de bril heen om de echte kleuren in me op te kunnen nemen. De wereld om je heen wordt niet zonniger of fleuriger en dat vind ik jammer.

Hetzelfde is het geval met de verwisselbare, spiegelende glazen van de andere Bliz Pace bril, bedoeld voor de felle zon. Ook die brillenglazen maken alles grijzig. Het beeld is wel rustig voor je ogen. Kies je in plaats daarvan voor de doorschijnende, contrasterende, oranje glazen, dan wordt alles super zonnig maar onrustiger voor je ogen.

zonnebril_bliz_pace_brillendoosje_accessoires2

Accessoires Bliz Pace sportbril

De brillen worden geleverd in een mooi rood hoesje (bril met meekleurende glazen) of doosje (bril met verwisselbare glazen). Er zitten verschillende accessoires bij:

  • Windschermpje voor bovenop de neus van de bril. Deze beschermt je voorhoofd tegen koude wind.
  • Strip van foam voor de bovenkant van het montuur. Deze moet het zweet uit je ogen houden. Ik heb de strip verwijderd. Die zorgde er namelijk voor dat de bril te ver van mijn neus stond, waardoor deze afzakte.
  • Bevestigingselastiek. Misschien handig als je in de winter een muts op hebt en geen ruimte meer hebt om je bril op te zetten. Dan kun je de bril vastmaken aan de elastiek en deze over je helm trekken.

De brillen zijn qua gewicht vergelijkbaar met de betere merken sportzonnebrillen, circa 30 gram. Je merkt niet eens dat je ze op hebt.

Ik ben blij met mijn Bliz Pace zonnebril. Niet alleen zie ik er niet uit als een insect door te grote brillenglazen, de bril ziet er ook gewoon stylish uit. En het belangrijkste voordeel: ik heb geen droge ogen meer omdat er amper nog wind langs mijn brillenglazen waait.

Prijs en verkrijgbaarheid Bliz Pace

De Bliz Pace met verwisselbare brillenglazen kost circa € 60,-. Je krijgt er dan twee setjes brillenglazen bij, voor zonnige en bewolkte weersomstandigheden. Het model met meekleurende glazen kost circa € 100,-.

Deze sportbrillen zijn momenteel alleen verkrijgbaar via Blizeyewear.com. Oudere modellen zijn ook nog verkrijgbaar via Bike24.com. Accessoires voor deze zonnebrillen (bevestigingsband, verschillende soorten brillenglazen) zijn te koop bij Athleteshop.nl.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024