Review: Fietskleding van Iris: I Ride in Style!

Een spannend moment: Mijn eerste keer als fietskleding tester en dan gelijk een merk dat ik al een tijdje wilde proberen! IRIS wat ook staat voor I Ride In Style! En Stijlvol is het zeker. Mooie kleurtjes en de stof voelt gelijk goed aan merk ik al zodra ik het pakketje uitpak.

Ik heb een complete set binnen gekregen: Korte broek of te wel een Bib short in het zwart en een mooi gekleurd fietsshirt met bijpassende sokken en een Klakske (aka petje)

De opgestuurde fietskleding.

Het merk IRIS is opgezet door Iris Slappendel. Na het stoppen van een 12 jaar lange carrière als prof wielrenster aan het einde van 2016 is Iris haar eigen merk begonnen. Na jarenlang samenwerken met kleding merken om mooie designs te creëren was het tijd om haar eigen merk op te zetten om zo de beste fietskleding op de markt te brengen. Want als je het zelf doet heb je complete controle over het hele proces. Zo is het merk dus begonnen en voor mij was het de eerste keer dat ik het aantrok.

De set die ik thuis had gekregen heet Vinnie en net als de andere ontwerpen van het merk IRIS heeft ook de Vinnie look de kleuren en de grafische vormen die zo herkenbaar zijn voor IRIS. Ik hou ervan, kleurtjes en mooie patronen. Persoonlijk vind ik dat fietskleding voor vrouwen best mag opvallen en niet zo saai en eentonig hoeft te zijn. Het fietsshirt heeft ruime 3 zakjes op de achterkant en op het middelste zakje zit nog een extra zakje met een ritsje. Ideaal voor 1-2 losse euro of je pinpas voor bijvoorbeeld een pontje. De BIB short heeft iets waar IRIS om bekend staat namelijk drukknoopjes aan de bretels zodat je als je moet plassen niet al je bovenkleding hoeft uit te doen. Je maakt de drukknoopjes achter aan de bretels los en je kan plassen zonder half naakt ergens in een veld of de bosjes te zitten.  

Zodra ik de set Vinnie aantrok had ik gelijk het gevoel dit zit top! Kwaliteit was mooi, pasvorm zat goed en dat broekje was een feest. Nou is het natuurlijk altijd zo dat je fietskleding ook moet passen/testen in de fietshouding dus hup voorovergebogen doe ik net alsof ik op mijn fiets zit. Shirt zit nog steeds top, blijft zitten en als ik even in de spiegel gluur ziet het nog blits uit, voor zover ik dat zelf mag beoordelen.

Even poseren met mijn nieuwe fiets kleding set!

Maatvoering en gebruikscomfort

Ik heb van het fietsshirt een maat s aan en dat sluit perfect aan, en knelt nergens. Een eerste keer voor alles zullen we maar zeggen want meestal draag ik een maatje M. Het broekje is een maat M en ook die zit qua maat echt prima. Hij zit niet te strak, knelt niet en de elastieken en bretels snijden nergens in mijn huid. De bovenkant van de fietsbroek waar ook de bretels zitten sluit niet helemaal aan op mijn huid maar eigenlijk vind ik dat wel lekker, dan kan dat ook niet gaan snijden als je te lang voorovergebogen zit. Het belangrijkste van een fietsbroek is de zeem. De looks zijn leuk maar als een broek niet comfortabel zit dan is het echt geen succes. Ik heb deze outfit getest tijdens verschillende ritlengtes en ook met 2 verschillende fietsen, de racefiets en de tijdritfiets.

De langste rit was ruim 5 uur en met alle ritten heb ik totaal geen last van mijn zitvlak gehad. Op een tijdritfiets zit je iets meer naar voren dan op een wielrenfiets en ook voor die positie is de zeem echt top. Ik vind dit echt een wonderbroekje. De stof is zacht en er zitten weinig naden in. De naden die erin zitten, zitten op voordelige plekken waardoor je er ook geen last van kan krijgen en het er niet gek uitziet ook niet geheel onbelangrijk. Naast de dus superhandige drukknoopjes waardoor je nooit je hele hebben en houwen hoeft uit te doen heeft dit broekje ook geen elastiek of naden zitten aan het uiteinde van de pijpjes zodat je worstenpootjes kan krijgen. Wat ik zeg een wonderbroekje!

Om de outfit compleet te maken zijn de bijpassende sokken en het klakske(petje) met hetzelfde motief als het fiets shirt echt de finishing Touch.

Conclusie

Het shirt kost 110,- euro en hoewel dat best veel geld is vind ik dat absoluut geen gek bedrag voor zo’n mooi shirt met 3 goede grote zakjes en nog een vakje met rits. De bib short kost 145,- en dat vind ik een prima bedrag voor zo’n fijne mooie broek. De sokken zijn 17,50 en als je een sucker bent voor matchende outfits hoort dat er gewoon bij en voor die prijs hoef je het niet te laten. Het petje kost 20,- euro en de kleurtjes zijn harstikke leuk. Mocht je zomers ergens koers gaan kijken en niet met je helm haar onder de mensen willen verschijnen dan zet je dat kleurrijke petje op en ben je compleet in stijl! Ik ga die Indian Summer die ze beloofd hebben voor aankomende week nog zeker een keer shinen in deze mooie kleding!

De enige vraag die ik heb is: Wanneer komen er trisuits?? Want als triathleet zou ik heel graag een trisuit willen hebben van deze kwaliteit met zulke mooie printjes en kleurtjes!

En nu nog een trisuit van dit mooie merk!

Voor deze review heeft Iris mij de besproken kleding opgestuurd.

Lotte Van Trigt

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024