Fietsverhalen

Mijn wielerschilderijen: twee liefdes verenigd

Wielrennen vind ik heerlijk maar schilderen ook! Dus waarom niet beide liefdes combineren? Hieronder zie je een aantal schilderijen die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, geïnspireerd door fietstochten. Bekijk mijn andere schilderijen op www.jannekescheepers.nl.

Wielrennen in Brabant, schilderij
Schilderij ‘Drunense Duinen’

Een van mijn favoriete routes voert van Tilburg naar Den Bosch. Ik geniet elke keer van de weelderige natuur en mooie dorpjes langs de route. Op het schilderij fietsen mijn vader en ik in de buurt van de Loonse en Drunense Duinen, op een van de laatste mooie najaarsdagen van 2017. Afmetingen van het olieverfdoek: 50 x 50 cm.

Schilderij ‘Flandrien Ride’

De Flandrien Ride is een fietstocht in Breda, waar ik in 2017 voor het eerst aan meedeed. Fietsvriend Cor Seijkens maakte een foto van onze groep. Ik vond het een uitdaging om te proberen de zonnestralen in de nevel te vangen in olieverf. Afmetingen van het doek: 60 x 80 centimeter.

Schilderij wielrennen

Schilderij Meewind Koers

Op het schilderij hierboven zie je wielrenners van Team Cycling Connects People tijdens de toertocht Meewind Koers in 2015. Het was een prachtige dag en het najaarslicht viel gefilterd over de Utrechtse Heuvelrug. In de verte zie je een oude poort. Het schilderij is met olieverf op doek vervaardigd, de afmetingen zijn 40 x 30 centimeter.

Wielrennen op schilderij

Schilderij ‘Granfondo’

Mijn eerste granfondo was de Sportful Granfondo Dolomiti in Italië in 2015. Een tocht over vier cols, met op het einde een laatste steile beproeving: de Croce c’Aune. De afdaling, in de wetenschap dat ik de finish zou halen, was euforisch! Ik vereeuwigde het moment in olieverf op dit doek, de afmeting is 60 x 80 centimeter.

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter