dameswielrennen Specialized

Specialized: casual met stijl

Ben je liever geen 'fietsend reclamebord' en prefereer je een meer casual, fitness-achtige uitstraling? Dan is Specialized een prima keuze.

Specialized roept bij mij een fitness-associatie op. Geen grote merknamen of opvallende striping, maar sportief casual met mooie kleuraccenten en subtiele patronen. En zonder schreeuwige merknamen. Je kunt er rustig mee in de spinning les verschijnen.

Zelf heb ik een wielershort, shirt en handschoentjes van het Amerikaanse wielerkledingmerk. Een ‘wow’-effect ontbreekt, als ik eerlijk ben, maar het ziet er verzorgd, fris en vrouwelijk uit.

Kwaliteit van Specialized wielerkleding
De wielerbroek heeft een zachte brede band.
Over de kwaliteit niets te klagen. Mijn shirt is ademend en zit comfortabel. De wielerbroek heeft een goede zeem en een zachte, brede band aan de bovenkant. De handschoentjes hebben zachte badstof bij de duimen, dat vind ik heel fijn. Omdat de stof aan de bovenkant heel dun is, voel je bijna niet dat je ze aan hebt. Mijn vriend is enthousiast over zijn Specialized helm en wielerschoenen.

Specialized biedt trouwens een prima service. Toen de zeem van mijn wielershort na een wasbeurt was veranderd in een driedubbelgevouwen propje, heb ik zonder gedoe een nieuwe broek gekregen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Specialized wielershirts voor dames kosten circa € 80,- en voor een short betaal je tussen de € 60,- en  € 70,-. Een helm van Specialized heb je vanaf zo’n € 60,-.

Helaas is deze wielerkleding lastig verkrijgbaar in Nederland. Er zijn maar weinig webshops die het merk aanbieden en meestal hebben die een kleine keuze. Voor een ruime keuze moet je naar één van de speciale Specialized ‘Concept Stores’ (er zijn er 5 in Nederland) of een Specialized ‘Elite Shop’.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024